fsrs-okupljanje u19 reprezentacije rsPremijerna reprezentativna akcija Fudbalskog saveza Republike Srpske u 2016. godini održana je u utorak u Etno selu „Stanišići“ u Bijeljini, a okupili su se „U-19“ reprezentativci, dječaci rođeni 1997. i 1998. godine koji se pripremaju za prijateljski susret protiv vršnjaka iz Srbije 26. aprila 2016. godine.

Na okupljanju u Semberiji, pored stručnog štaba Damjana Ratkovića koga su činili još Vedran Sofić, Dragan Bjelica i Siniša Мrkobrada bili su, između ostalih, i Branimir Tulić, koordinator omaldinskih reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza Republike Srpske, pa selektori Zlatko Јelisavac i Veljko Cvijetinović, selektor mlade reprezentacije BiH Darko Nestorović.

Za sedam dana na Gradskom stadionu u Šamcu biće organizovano reprezentativno okupljanje „U-15“ reprezentacije selektora Denisa Мaleševića, a za 22. mart na stadionu Željezničara u banjalučkom Predgrađu okupljanje će izvršiti i selektor „U-17“ reprezentacije Zlatko Јelisavac.

Na okupljanju u Etno selu „Stanišići“ uz stručni štab i reprezentativce bili su predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske Goran Ćejić i Zoran Vujat.

Među 30 fudbalera koji su nastupili našli su se Ognjen Davidović i Predrag Lajić, dvojica mladih igrača FK Rudar-Prijedor.

„CRVENI“ – „BIЈELI“ 2:3 (1:2)

Stadion: Zvijezde 09
Gledalaca: 100
Sudija: Aleksandar Ikonić (Bijeljina)
Strijelci: Stjepanović u 41. i Šarkanović u 51. minuti za „Crvene“, a Pljevaljčić u 15. i Bjeloš u 40. i 70. minuti za „Bijele“
Žuti karton: Simić (Crveni)

„CRVENI“:
Krupić (od 46. Avramović), Davidović, Nikolić, Todić, Ilić (od 46. Kojić), Vučić, Simić, Eskić (od 46. Nikolić), Stjepanović (od 46. Šarkanović), S. Sarkić, Lukić (od 46. Lazović)

„BIЈELI“:
Terzić, Babić (od 46. Kovačević), Pljevaljčić, Čvoro, Lajić, Јanjić, Karjašević, Šamara (od 46. Gatarić), Glišić (od 46. Popovac), Bjeloš, Hasanbašić

Fudbalski savez Republike Srpske