skupstina grada prijedoraOve srijede, 9. marta, biće održana 34. sjednica Skupštine grada Prijedora a na Dnevnom redu će se naći čak 25 tačaka.

Nakon Aktuelnog časa pred odbornicima će se naći Izvještaj o radu Gradonačelnika i Gradske uprave Prijedor u 2015. godini, Prijedlog Odluke o visini vrijednosti nepokretnosti na području grada Prijedora po zonama u 2016. godini, Prijedlog Odluke o Programu uređenja gradskog građevinskog zemljišta za 2016. godinu i Prijedlog Odluke o utvrđivanju osnovice za izračunavanje visine rente u 2016. Godini.

Raspravljaće se i o Prijedlogu Odluke o utvrđivanju prosječne cijene troškova pripremanja gradskog građevinskog zemljišta za 2016. godinu, Prijedlogu Odluke o utvrđivanju prosječnih jediničnih cijena radova komunalne i druge javne infrastrukture i uređenja javnih površina, Prijedlogu Odluke o visini troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta za 2016. godinu, Prijedlogu Odluke o utvrđivanju prosječno ostvarene naknade troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta za 2016. godinu te Prijedlogu Odluke o prenosu prava vlasništva na vatrogasnom vozilu sa Grada Prijedora na Opštinu Novi Grad.

Pažnju će izazvati i Informacija o pružanju pravne pomoći u 2015. godini, Informacija o radu kulturno – umjetničkih društava za 2015. godinu, Informacija o broju upisa u matične knjige rođenih, vjenčanih i umrlih na području grada Prijedora u 2015. godini, Informacija o utrošenim sredstvima u zajedničke komunalne potrošnje u 2015. godini, Prijedlog Programa zajedničke komunalne potrošnje za 2016. godinu te Informacija o realizaciji Godišnjeg plana održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih puteva, nekategorisanih puteva i ulica na području grada Prijedora za 2015. godinu.

Pred kraj zasjedanja odbornici će raspravljati o Prijedlogu Godišnjeg plana održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih puteva, nekategorisanih puteva i ulica na području grada Prijedora za 2016. godinu, Informaciji o realizaciji Programa korištenja prihoda ostvarenih po osnovu vodnih naknada za 2015. godinu, Prijedlogu Programa korištenja prihoda ostvarenih po osnovu vodnih naknada za 2016. godinu, Informaciji o realizaciji Programa korištenja prihoda ostvarenih po osnovu naknada za korištenje šuma i šumskog zemljišta u 2015. godini, Prijedlogu Programa korištenja prihoda ostvarenih po osnovu naknada za korištenje šuma i šumskog zemljišta u 2016. godini, Prijedlogu Odluke o visini boravišne takse za 2016. godinu, Izvještaju o realizaciji Programa upotrebe sredstava od boravišne takse na području grada Prijedora za 2015. godinu, Prijedlogu Programa upotrebe sredstava od boravišne takse na području grada Prijedora za 2016. godinu, Izvještaju o radu Agencije za ekonomski razvoj „PREDA-PD“ Prijedor za 2015. godinu i Referatima iz imovinsko – pravne oblasti.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com