travnik-rudar prijedorRudar-Prijedor je u derbiju začelja Premijer lige BiH osvojio dragocjen bod protiv Travnika u igri bez golova.

Izabranici šefa stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zlatka Jelisavca maksimalno su ozbiljno shvatili njegove prijetnje izrečene uoči susreta na „Piroti“ da više neće tolerisati neborbenost, a ujedno su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza.

Ekipa Darka Vojvodića je pokušala da izvrši pritisak.

U prvom poluvremenu imala je i dvije prilike, ali se golman „zeleno-crnih“ Dalibor Kozić nije dao iznenaditi.

U finišu prvog dijela domaći su od sudije Miloša Gigovića iz Gradiške zahtijevali da dosudi jedanaesterac ali je on samo odmahnuo rukom.

U nastavku, što se meč bližio kraju Prijedorčani su dobijali na samopouzdanju i bili sigurni u odbrani.

„Vezirima“ nije ni pomogao penal, koji je Gigović u 84.minuti dosudio, iako je lopta borbenog Nemanju Pekiju, koji je bio u skoku, u duelu, kada je pao sa protivničkim igračem, pogodila u nos.

Kapiten Travničana Anel Čurić stavio je loptu na „bijelu tačku“, a potom je njom pogodio samo prečku.

Tek tada se borba rasplasmsala, viđena su po dva „zicera“ na obje strane, a Petar Kunić je bio „jedan na jedan“’ sa čuvarem mreže rivala, Adisom Nurkovićem, koji je sjajno reagovao.

Rudar-Prijedor je propustio šansu da se domogne celog plena, ali je i ovako produžio nadu da može zadržati status u Premijer ligi BiH.

Travnik: Rudar-Prijedor 0:0

Travnik
Stadion „Pirota“
Gledalaca: 500
Sudija: Miloš Gigović (Gradiška) 5,5
Žuti kartoni: Čurić, Mornar, Kovač (Travnik), Milutinović, Šodić, Antonić (Rudar-Prijedor)

TRAVNIK:
Nurković 7, Nuhić 5,5 (0d 73. Ćulum -), Kovač 6,5, Mornar 5,5, Zajmović 5,5 (od 46. Kouadio 6), Jašarević 6, Čurić 5,5, Zec 5,5 (od 62. Hadžibulić -), Jelić 6,5, Smajić 6, Bakrač 6.5

RUDAR PRIJEDOR:
Kozić 7, Šodić 6,5, Pekija 7, Erić 6,5, Burazor 6,5, Antonić 6,5, Kantar 6 (od 81. Radoja -), Milutinović 6 (od 77. Pejić -), Jovičić 7, Jakupović 6,5, Kunić 6 (od 90. Marić -)

Igrač utakmice: Aleksandar Jovičić

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – NK Travnik