srna-sedlar-podrska tomicu (1)Sin poginulog borca Vojske Republike Srpske iz Višegrada NJegoš Tomić rekao je da nastavlja štrajk glađu dok ne bude ispunjen njegov zahtjev da ima prednost pri zapošljavanju kao dijete poginulog borca Republike Srpske.

Tomić, koji već šesti dan štrajkuje glađu u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”, rekao je novinarima da je njegovo zdravstveno stanje pogoršano, zbog čega ga su ga juče pregledali ljekari Hitne pomoći predloživši mu infuziju, koju je odbio.

“Kada je riječ o mom zdravstvenom stanju, ništa nije u redu osim šećera u krvi. Imam nesvjesticu i vrtoglavicu, bolove u bubrezima i povremeni kašalj”, naveo je Tomić.

Predsjednik Odbora porodica poginulih boraca Boračke organizacije Republike Srpske Zoran Vidić apelovao je da resorni ministar Milenko Savanović posjeti NJegoša zajedno sa predstavnicima BORS-a kako bi pronašli rješenje ne samo za njega, već za svu djecu poginulih boraca u Srpskoj.

srna-sedlar-podrska tomicu (2)“Ako je za Srpsku problem pronaći zaposlenje za 3.000 djece poginulih boraca, neka to kažu javno, onda će se BORS na neki drugi način boriti za njihova prava”, zaključio je Vidić, koji je zajedno sa predsjednikom Predsjedništva BORS-a Duškom Miletićem danas posjetio Tomića.

Kćerka poginulog borca VRS Danijela Sedlar iz Prijedora, koja je došla da podrži Tomića u štrajku glađu, rekla je novinarima da se oni ne bore samo za svoja, već za prava sve djece poginulih boraca u Republici Srpskoj.

Sedlareva je dodala da za svoju porodicu traži da joj se omogući ravnopravno učešće na konkursu za rješavanje stambenog pitanja boračkih kategorija.

NJegoš Tomić, sin poginulog borca VRS iz Višegrada, već duže vrijeme pokušava da se zaposli, obraćajući se nadležnim institucijama RS.

On tvrdi da je konkurisao za posao u preduzeću “Hidroelektrane na Drini” u Višegradu, nakon čega je dobio odbijenicu.

SRNA