rk prijedor-rk kozara mp-kadeti-prijateljska (1)Protekle nedjelje u prijedorskoj dvorani „Mladost“ odigran je prijateljski susret mladih rukometaša Prijedora i Kozare MP iz Kozarske Dubice.

Radilo se o selekciji kadeta, odnosno igračima rođenim 1999., 2000. i mlađim.

Meč je okončan sigurnim trijumfom gostiju 15:23 (9:11).

-Većina ovih dječaka rukometom se bavi manje od godinu dana i željeli smo da im pružimo šansu da u prijateljskom susretu sa Dubičancima pokažu šta su do sada naučili. Ovoga puta rezultat je ostao u drugom planu, a vremenom očekujemo i bolje igre naših momaka – rekao nam je Jovica Radaković, koji zajedno sa Dejanom Jankovićem mlade Prijedorčane uvodi u sve tajne rukometnog sporta.

On je gostima čestitao zasluženu pobjedu dodavši da se vidjelo njihovo veće iskustvo i duži „rukometni staž“ jer su kod rezultata 14:16 (40. minuta) napravili seriju 1:7 u posljednjih 10 minuta susreta (igralo se 2×25 minuta).

-Svi su dobili priliku da zaigraju. Neki su pokazali više, neki manje, ali bitno je da nastave sa treninzima i napornim radom jer samo tako mogu postati kvalitetni rukometaši. Oni koji su najviše pružili dobiće šansu u susretima druge ekipe RK Prijedor koja se takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske – istakao je Radaković.

RK Prijedor(kadeti): RK Kozara MP (kadeti) 15:23 (9:11)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 30
Sudije: Tatjana Dukić i Jelena Studen (obje iz Prijedora)

RK Prijedor
Knežević, Miljuš 3, Dejanović, Stanivuković 2, Vokić, Bosančić, Šerbula 6, Božić 4, D.Radaković, M.Radaković, Đurčić, Rujević, Marčetić, Radulović, Knežević

RK Kozara MP
Majkić, Cvijanović, Tabaković 4, Dugajlić 3, Mirnić, Petković 2, Handanagić, Dragičević 8, Vrebac 1, Burazor 3, Kos, Škaljić, Janjuz, Mitrović 2

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rk prijedor-rk kozara mp-kadeti-prijateljska (2) rk prijedor-rk kozara mp-kadeti-prijateljska (3)