hor a vistaU Galeriji ’96 u Prijedoru sinoć je održan koncert Kamernog hora „A Vista“, koji djeluje u okviru prijedorske muzičke škole „Savo Balaban“. Hor čini 15 članova, profesora te obrazovne institucije.

Kamerni hor „A Vista“ nedavno je osnovan u Muzičkoj školi „Savo Balaban“. Horom diriguje Branka Vuleta, koja inicirala njegovo osnivanje. Podržale su je njene radne kolegice koje, takođe gaje ljubav prema horskom pjevanju.

– Ovo je hor koji je nastao sasvim slučajno. Čine ga profesori muzičke škole. Ja se nadam da će hor da zaživi. Imamo i učenice koje žele da pjevaju u ovom horu, rekla je dirigent Kamernog hora „A Vista“ Branka Vuleta.

– To je od velikog značaja. Zadovoljstvo je biti dio jednog takvog hora. Umjetnička muzika danas nije popularna i slušana, ali ovo je jedan od načina na koji možemo da je popularizujemo, dodala je član Kamernog hora „A Vista“ Sunčica Trkulja.

Pored novoformiranog hora, na koncertu su nastupili i solisti, učenici i profesori prijedorske muzičke škole. Neki od njih se pripremaju i za značajna muzička takmičenja.

– Bila sam na mnogobrojnim takmičenjima. Trenutno se spremam za beogradski „Šopen fest“ i Internacionalno takmičenje u Šapcu, kazala je učenik Muzičke škole „Savo Balaban“, Prijedor Belma Kahrimanović.

Kamerni hor „A Vista“ trenutno broji 15 članova. Ovo je njihov prvi javni nastup, a mi im želimo uspješan rad i još mnogo nastupa.

ELTA TV