top dance-peti rodjendan (1)Prijedorski Plesni studio „TOP DAnce“ počeo je sa radom februara 2011. godine a proteklog vikenda je na prigodan način uz rođendansku tortu, zajedno sa svojim najmlađim članovima, obilježio svoj peti rođendan.

Tokom prethodnih pet godina rada kroz školu plesa prošlo je više od stotinu mladih Prijedorčana, a danas ovaj plesni studio broji oko 30 članova različitog uzrasta, uz napomenu da ne postoji starosna granica za članove.

-U dosadašnjem radu imali smo oko 50 nastupa na raznim kulturno-umjetničkim manifestacijama, zabavnim programima, sportskim takmičenjima, godišnjicama, a učestvovali smo i u snimanju muzičkih spotova. Rado se odazivamo i na volonterske i akcije humanitarnog karaktera, jer osim učenja plesnih koraka i kvalitetnog druženja, smatram vrlo bitnim da ta djeca postanu i dobri ljudi. Tokom narednog perioda planiramo da uložimo mnogo truda u radu sa djecom i mladima i da im omogućimo da se kreativno izraze na što više načina, jer su oni ipak naše najveće bogatstvo – rekla je Draginja Dada Topić, osnivač, koreograf i „glavni krivac“ za postojanje plesnog studija.

top dance-peti rodjendan (2)Osim časova hip hopa, Plesni studio „TOP DAnce“ u saradnji sa Baletskim studiom i Klubom ritmičke gimnastike „ALLEGRO“ iz Banjaluke, održava i časove ritmičke gimnastike.

Radi se o sportu koji je sve popularniji u svijetu, a koji osim izuzetnog uticaja na razvoj motorike kod djece (koordinacija, gipkost, brzina, skočnost, preciznost) pozitivno utiče i na lijepo držanje, kulturu pokreta, plesnost i gracioznost.

-Imamo sreću da sarađujemo sa velikim profesionalcima i jedinim klubom ritmičke gimnastike u RS, koji iza sebe imaju godine iskustva i brojne osvojene medalje, a imamo i mogućnost pripremanja naših mladih takmičara. Najniža starosna granica je 5 godina, kada se najviše može raditi na gipkosti tijela, a dobrodošli su i oni malo stariji, jer se uz rad i trud može postići sve – potvrdila je Topićeva.

Plesni studio “TOP DAnce” takođe nudi individualne časove za mladence kako bi na što autentičniji način otplesali svoj prvi ples.

Treninzi ritmičke gimnastike i hip hopa se održavaju u Fitness centru TITANIC (suteren zgrade preko puta hotela Prijedor).

Termini ritmičke gimnastike su utorak 17:00-18:30h i subota 17:00-18:30h, a u toku je formiranje grupa za hip hop.

Sve dodatne informacije koje vas interesuju o radu i terminima Plesnog studija „TOP DAnce“ Prijedor možete dobiti putem broja telefona 065/353-208.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

top dance-peti rodjendan (3) top dance-peti rodjendan (4) top dance-peti rodjendan (5) top dance-peti rodjendan (6) top dance-peti rodjendan (7)