zmaj-rudar prijedor-prijateljska (1)Marljivo se fudbaleri Rudar-Prijedora pripremaju u svojoj dobro znanoj „bazi“, Makarskoj, na primorju susjedne Hrvatske, kako bi što bolje dočekali proljećne „bitke“ u Premijer ligi BiH.

Poslije remija protiv domaćeg trećeligaša „Zmaja“ 3:3 i u drugoj provjeri izabranici šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca i njegovog najbližeg saradnika Saše Keranovića, a ovaj put rival im je bio sastav kvalitetnog drugoligaša „Imotskog“, okončali su susret identičnim rezultatom.

„Rudari“ su imali vođstvo od 2:0 golovima Demira Jakupovića i Zorana Milutinovića iz penala, da bi rival stigao do izjednačenja 2:2 preko Bože Mikulića (penal) i Bože Živaljića.

Ipak, „zeleno-crni“ su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist sa 3:2, a prednost im je donio kapiten Vedran Kantar.

Konačan ishod 3:3 postavio je u nastavku Dalibor Mandarić.

Osim iskusnog Čedomira Ćuluma, koji trenira posebnim režimom nakon operacije slijepog crijeva, priliku nisu dobili ni mlađi igrači Nebojša Mrkić (lakša povreda), Nemanja Marić, Stefan Gavranović, Predrag Lajić, Ognjen Davidović, Ervin Ćatić i Mirnes Muhić.

Saigračima se priključio i Bojan Burazor, pošto sa njima na drugu fazu pripreme, koja se završava 11.februara, nije krenuo zbog problema sa putnim ispravama.

Za danas je predviđen okršaj protiv Neretvanca iz Opuzena, vodeće ekipe 3.HNL-Jug.

Ekspediciju Prijedorčana ovog vikenda posjetio je dio rukovodstva na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Branislavom Rokvićem.

Očekuje se da će spremno dočekati prvi rival zvornička Drina i krenuti u ostvarenje željenog cilja – opstanka u elitnom rangu.

-Zadovoljan sam prije svega disciplinom i odnosom igrača prema treninzima, jer se zaista radi naporno. U samoj igri ima još stvari koje moramo korigovati, oscilacija, jer smo u dvije utakmice jednom dozvolili protivniku da ima dva gola viška, a drugi put mi „prokockali“ istu prednost. Vjerujem da ima još dosta vremena da se uigramo, a i da se neko od mlađih igrača nametne, jer važno nam je da što više momaka imamo u „rotaciji“. Poznato je da nastavak takmičenja donosi i mnogo više neizvjesnosti, svaki bod biće dragocjen, pa će u tom žaru biti i kartona, povreda. Biće potrebno pronaći adekvatnu zamjenu i očekujem da svako od kandidata za prvi tim sebe i vidi kao pravog prvotimca, bez obzira da li u datom momentu bio u startnoj postavi – istakao je Jelisavac.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com