semira hoffmann-posjeta braca vujnovic (1)Zahvaljujući ljudima dobre volje, teško bolesnoj braći Vujnović iz Prijedora proteklih dana stigla je donacija u vidu higijenskih/sanitetskih potrepština i odjeće.

Naime, nedavno je u naš grad stigla pošiljka humanitarne pomoći od strane „Međunarodne organizacije za ljudska prava“ (IGFM – Internationale Gesellschaft Für Menschenrechte) iz Frankfurta (Njemačka).

Jedan dio te pošiljke doniran je i Muslimanskom dobrotvornom društvu „Merhamet“ iz Prijedora, a njihov predstavnik je posjetio porodicu Vujnović kako bi im uručio pomoć.

Osim toga, Aleksandra i Danijela Vujnovića, koji boluju od teške distrofije mišića, nedavno je posjetila i poznata prijedorska humanitarka Semira Hoffmann, koja je sa roditeljima mladića razgovarala o njihovim najvećim potrebama i dogovorila konkretnu podršku u njihovoj borbi za sinove.

semira hoffmann-posjeta braca vujnovic (2)Tom prilikom Hoffmannova je obećala da će uskoro iz SAD stići novi respirator koji će omogućiti bolje disanje za dvadesettrogodišnjeg Aleksandra i predstavljati veliku pomoć za njegove roditelje.

Tako je ova Ljubijanka sa američkom adresom, još jednom pokazala da ima veliko srce, jer je u proteklim godinama pomogla velikom broju Prijedorčana, kako djeci i osobama sa posebnim potrebama, tako i onima koji imaju zdravstvenih problema.

Podsjetimo, u toku je humanitarna akcija za braću Vujnović, a pozivom na broj 1412 donirate 1 KM za njihov bolji život.

Tekst i foto – Ahmet Rešidović/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

donacija za bracu vujnovic (3) donacija za bracu vujnovic (1) donacija za bracu vujnovic (2)