kozarski vjesnik-45 rodjendan (1)Informativno-poslovni centar /IPC/ “Kozarski vjesnik” iz Prijedora danas obilježava 45 godina osnivanja Radio-Prijedora i postojanja informativnog glasila “Kozarski vjesnik”.

Rukovodstvu i svim zaposlenim radnicima čestitku povodom dugogodišnjeg rada je uputio gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i poželio uspješan rad i u narednom periodu.

“Kada nekom čestitate 45. rođendan obično se kaže da je to čovjek u najboljim godinama, koji je stekao mudrost i vrijedno iskustvo. Iskreno se nadam da će IPC `Kozarski vjesnik` kao slavljenik u najboljim godinama, u svakoj narednoj biti sve bolji”, navodi se u čestitki gradonačelnika Prijedora upućenoj zaposlenima u ovoj medijskoj kući.

kozarskivjesnikPavić je rekao da građane u lokalnim zajednicama uvijek više interesuju teme, događaji i problemi na lokalnom nivou u svim oblastima i aspektima života i dodao da je “Kozarski vjesnik” odavno našao mjesto u informativnom svijetu kao izvor pravovremenih i istinitih informacija.

Direktor ove medijske kuće Zoran Sovilj istakao je da se, kao i većina lokalnih medija, ova kuća bori sa ekonomskom krizom i da su otežani uslovi u kojima zaposleni nastoje da održe profesionalnost koja zadovoljava osnove kriterijuma novinarske profesije i potrebe građana za pravovremenim informacijama.

kozarski vjesnik-45 rodjendan (2)“Koliko u tome uspijevamo govori da još trajemo i vjerujemo da su ispred nas samo bolja vremena, prije svega digitalizacija, za koju vjerujemo da ćemo, kao i do sada, imati podršku lokalne vlasti”, rekao je Sovilj.

U IPC “Kozarski vjesnik” zaposleno je 26 radnika, od kojih direktno na realizaciji programa u tri medija – radiju, televiziji i listu, radi 23 radnika, što ovu kuću čini jedinstvenom u Republici Srpskoj.

SRNA