credo krajinaAgencija za razvoj preduzeća “Eda” iz Banjaluke objavila je javni poziv za 977.915 KM grant sredstava iz razvojnog fonda projekta projekta CREDO Krajina i predstavila ga danas u Prijedoru privrednicima i drugim zaintresovanim licima.

Privrednim društvima iz metalske industrije, drvne industrije, proizvodnje hrane i pića, te proizvodnje kože i obuće namijenjeno je 75 odsto sredstava granta radi unapređenja konkurentnosti poslovanja, kreiranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, a jedinicama lokalne samouprave 15 odsto i neprofitnim organizacijama deset odsto.

Od svih korisnika traži se sufinansiranje u iznosu od 50 odsto od vrijednosti projekta, gdje su grantovi za privredna društva od 5.000 KM do 30.000 KM, za jedinice lokalne samouprave od 15.000 do 50.000 KM, a za neprofitne organizacije od 5.000 KM do 20.000 KM.

Javni poziv objavljen je na veb stranicama Agencije za razvoj preduzeća “Eda” iz Banjaluke, veb stranici Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD”, kao i u današnjem broju lokalnih sedmičnih novina “Kozarski vjesnik” u Prijedoru, a otvoren je do 2. jula 2014. godine.

Osim Prijedora, pravo korištenja grantova imaju Banjaluka, Bihać, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo, Bužim, Cazin, Čelinac, Derventa, Doboj, Dobretić, Drvar, Dubica, Gradiška, Glamoč, Istočni Drvar, Jajce, Jezero, Ključ, Kneževo, Kostajnica, Kotor Varoš, Krupa na Uni, Kupres, Laktaši, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Oštra Luka, Petrovac, Prnjavor, Ribnik, Sanski Most, Srbac, Šipovo, Teslić i Velika Kladuša.

Projekat CREDO Krajina finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju “Sida”, a implementira ga Agencija za razvoj preduzeća “Eda” iz Banjaluke u saradnji sa Udruženjem za razvoj “NERDA” iz Tuzle.

SRNA