sportista godine 2015 (1)U tradicionalnom, 46. „Izboru sportiste grada Prijedora 2015“ za najboljeg među najboljima proglašena je 15-godišnja Anja Trebovac, članica Atletskog kluba Prijedor.

Reprezentativka BiH od pionirske do seniorske selekcije, uz pregršt titula i medalja na prvenstvima Republike Srpske i BiH u više trkačkih disciplina i krosu, osvojila je drugo mjesto u trci na 1.500 metara na Igrama mladih u gradu Konya (Turska).

-Zahvalila bih se na izboru za najboljeg sportistu grada Prijedora. Ovo priznanje biće mi podstrek i podstaći me da i dalje vrijedno treniram i postižem još bolje rezultate. Najzaslužniji za moje dosadašnje rezultate su moj trener Zoran Radinović i zahvalna sam mu na tome, a podršku su mi pružali porodica i prijatelji – rekla je Anja Trebovac koja je prošle godine ponijela titulu najuspješnijeg mladog sportiste.

Drugi je bio Dragiša Panić iz Džudo kluba Kozara Željezničar a treći padobranac Draško Lajić iz Aero-kluba Prijedor.

Najuspješniji mladi sportista je Tarik Redžić iz Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“.

Posebna priznanja dobio je RK Prijedor za 60 godina postojanja, AK Prijedor i OFK „Sloga“ Rakelići za 40 godina postojanja te Rajko Vučićević iz Karate kluba „Shodan“ za 40 godina bavljenja karateom.

Za promociju zdravog života priznanja su pripala Planinarskom društvu „Klekovača“, Biciklističkom klubu „Austronet“ Prijedor i fitnes instruktoru Dijani Grubiša.

Priznanje za promociju mažoret plesa dobila je Aleksandra Kutlača iz Mažoret kluba „Festina“ Prijedor.

Priznanje za „sportski podvig godine“ dobio je trener golmana u FK „Borac“ Kozarska Dubica Zoran Mijić koji je na prijateljskom susretu Dubičanaca i druge ekipe FK Rudar-Prijedor spasio život Nemanji Mariću „iščupavši“ mu jezik prilikom gušenja.

Najbolji sportski radnik je Mirko Kobas, član uprave ŽRK „Mira“, najbolji trener je Goran Unčanin, trener u STK Prijedor i selektor kadetske reprezemtacije BiH.

Najuspješnije ženska ekipa je STK Prijedor, vicešampionke BiH, dok je kod muškaraca ta nagrada otišla za FK Rudar-Prijedor, šampiona Prve lige Republike Srpske i osvajača Kupa RS.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

sportista godine 2015 (2) sportista godine 2015 (3) sportista godine 2015 (4) sportista godine 2015 (5) sportista godine 2015 (6) sportista godine 2015 (7)