almedin brkic (1)Šestogodišnji dječak Almedin Brkić buduća je fudbalska zvijezda, koju već sad upoređuju sa Lionelom Mesijem.

“Almedin ‘Mesi’ Brkić: Pet godina, zapamtite ga”, navodi se u opisu videa koji je objavio i italijanski dnevnik “Gazzeta dello Sport” uz napomenu da se njegovo ime na internetu povezuje sa zvijezdom Barselone.

Almedin je rođen u kanadskoj prestonici Otavi, gdje se njegov otac Nedžad doselio ratne 1994. godine iz Prijedora, prenio je zagrebački “Jutarnji list”.

“Imam još jednog sina Muamera. On je stariji i počeo je trenirati kod našeg Zije Ništovića koji je igrao u Veležu i radio je u nekim klubovima u bivšoj Jugoslaviji. Jednom ih je i Almedin došao gledati. Zatražio je da uđe, ali nezgodno je bilo Ziji pustiti Almedina u igru zbog straha da ga ne povrijede stariji dječaci. Pustili smo ga na moju odgovornost. Uslijedilo je nešto nevjerovatno. Nisam mogao vjerovati kako igra, kako vidi stvari i kako se ponaša na terenu. On ne može loptu udariti ni dva puta, ali kada je na terenu uvijek ima soluciju. Ovdje ga u Otavi već znaju”, izjavio je otac Nedžad.

Shvatio je da bi najbolje bilo da snimi svog sina tokom fudbalskog meča i da video okači na Youtube.

Taj njegov sinimak ima više od sedam miliona pregleda, a za ilustraciju gledanosti je podatak da najgledaniji video Edina Džeke ima oko 4.4 miliona pregleda.

Mondo.ba

almedin brkic (2)