zrk mira-2015-2016-final ekipaNa najljepši način rukometašice „Mire“ iz Prijedora, koje su ove godine četvrti put zaredom osvojile Kup Republike Srpske i bile finalistkinje Kupa BiH, okončale su jesenji dio prvenstva Premijer lige BiH.

Prvim ovosezonskim remijem u Zavidovićima protiv domaće „Krivaje“ (28:28), uz šest pobjeda i četiri poraza, izabranice trenera Ljubice Ivetić sa 19 osvojenih bodova „zimuju“ na odličnom petom mjestu.

-U izuzetno teškoj utakmici, sa dosta grube igre, obje ekipe su pokazale kako se „lavovski“ bore za pobjedu. Osvojile smo veliki bod, a nijedan rival prije nas ove jeseni u Zavidovićima to nije uspio da ostvari. Ostaje žal za cijelim plijenom, jer je Krivaja do izjednačenja stigla u posljednje dvije sekunde. Ipak, ako se uzme u obzir razvoj situacije tokom čitavog susreta, neriješen ishod je najpravedniji – naglasila je Ivetićeva.

Na kraju čestitala je svojim igračicama, jer su dosadašnjim učinkom u elitnoj bh.konkurenciji ispunile očekivanja, a prozivku u sportskoj dvorani „Mladost“ zakazala je za 18.januar naredne godine.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com