pozoriste prijedor-otvorena obnovljena i renovirana zgrada (1)U Pozorištu Prijedor ove sedmice počinje opremanje nadograđene etaže u obnovljenoj zgradi, najavio je direktor ove kuće Zoran Baroš.

“Prije svega, idemo na opremanje dva apartmana i međuapartmanskog prostora. To nam je jako bitno, jer na taj način smanjujemo troškove smještajući gostujuće režisere i glumce u te apartmane, a ne u hotel”, rekao je Baroš novinarima u Prijedoru.

Prema njegovim riječima, opremanje apartmana trebalo bi da bude završeno u narednih dvadesetak dana, dok bi kompletno opremanje cijele etaže trebalo da bude gotovo do kraja januara 2016. godine.

“Dio novca za to dobili smo od `Arselor Mitala` i Nacionalnog parka `Kozara`, a dio sredstava planiran je rebalasnom budžeta za 2015. i planom budžeta za 2016. godinu”, naveo je Baroš.

Time će, osim apartmana, u funkciju biti stavljeni i glumačke garderobe, vešeraj i biblioteka, što će stvoriti mnogo bolje uslove za rad kako glumcima, tako i tehničkom osoblju.

Pozorište Prijedor do sada je trošilo oko 10.000 KM godišnje na hotelski smještaj gostujućih glumaca i režisera, a upotreba vlastitog smještajnog prostora ubuduće će ovaj trošak smanjiti za 90 odsto.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com