nezavisne-rasvijetljen stari slucajPolicija u Banjaluci saopštila je u četvrtak kako je uspjela da rasvijetli slučaj star četiri godine, kada je u naselju Pavlovac tada nepoznata osoba bacila bombu koja je oštetila više automobila i objekata i pričinila veliku materijalnu štetu.

Kako saznajemo, policija osnovano sumnja da je bombu bacio Mladen Trubajić, odranije poznat policiji po brojnim teškim krivičnim djelima.

Zbog toga će Okružnom tužilaštvu podnijeti izvještaj za krivična djela izazivanje opšte opasnosti, oštećenje tuđe stvari te nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenog, šteta koja je tada pričinjena iznosi oko 14.000 maraka.

Kako se sumnja, on je u noći 27. januara 2011. godine u naselju Pavlovac, kod Banjaluke, došao do preduzeća za prodaju polovnih vozila “GSN-auto” i bacio ručnu bombu M-52 u dvorište. Od jačine eksplozije oštećena je fasada na navedenom objektu, te automobili golf 5 i FIAT fjorino, kao i dva folksvagen kombi vozila. Pored toga, u eksploziji je oštećena i fasada auto-praonice i auto-radionice, koja se nalazi u istom dvorištu. Povrijeđenih osoba, na sreću, nije bilo.

Policija je inače u srijedu pretresla kuću, automobil audi i pomoćne objekte koje Trubajić koristi u Ulici Branka Koščice u Banjaluci, prilikom čega je pronašla dokaze koji ga povezuju s navedenim krivičnim djelima.

Kada je Trubajić u pitanju, policija ga je uhapsila prošle godine u avgustu zbog sumnje da je učestvovao u pljački Radmile Medaković, sudije banjalučkog Osnovnog suda, kao i u razbojništvu u zlatari “Solo” u Kozarcu, kod Prijedora.

Medakovićeva je opljačkana u julu 2011, kada joj je razbojnik oteo torbu u kojoj se nalazilo 1.400 maraka, a razbojništvo u zlatari “Solo” desilo se 21. januara prošle godine kada je ukraden zlatni i srebrni nakit vrijedan oko 190.000 KM.

Nezavisne novine