novosti-kuca za vujasine (1)Akcija “Novosti”: Sedmočlana porodica iz Banjaluke na korak do useljenja. Ostalo još da se stavi krov na novi dom u mestu Bistrica

Akciju izgradnje kuće za sedmočlanu porodicu Vujasin iz Banjaluke, koje su pre nekoliko meseci pokrenule “Večernje novosti”, daje odlične rezultate. Kuća je sazidana, ostao je još krov da se stavi i porodica Vujasin će konačno imati svoj dom!

Veliku pomoć u realizaciji izgradnje kuće u mestu Bistrica između Banjaluke i Prijedora do sada su dali gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, predsednik RS Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, firma “Top Tunjice”, kao i odbornik u banjalučkoj skupštini Marinko Umićević i banjalučki ugostitelj Saša Kondić…

Nakon što je saliven temelj i ozidana kuća došlo je vreme da se salije i ploča. U pomoć Vujasinima kod izlivanja ploče odmah je priskočio u pomoć gradonačelnik Pavić i ispunio ono što je obećao, pa su mikseri sa gotovim betonom stigli na plac u Bistrici i ploča je izlivena.

novosti-kuca za vujasine (2)Na gradilištu je komandovao Zoran Vujasin, a u ekipi je bilo desetak njegovih proverenih drugara, bivših saboraca i radnih kolega sa građevina.

– Šta ja vama mogu reći nego da sam presrećan. Evo salili smo ploču i sad mogu da sređujem kuću unutra. Nema reči kojima mogu da zahvalim i “Novostima” i gradonačelniku Paviću pre svih, ali svima ostalima koji nam pomažu. Znam da su vremena teška i mnogima je potrebna pomoć i ja sam stvarno zahvalan svim ljudima koji su pomogli meni i mojoj porodici, mojoj deci i ženi, da dobijemo kuću, priča Zoran.

Ekipa koja je radila na građevini bila je više nego vesela. Malina, Stole, Goran, Anđelko svi uglas pričaju koliko im je drago zbog Zorana.

– Naš Zoka je godinama zidao i gradio drugima kuće. Evo sad konačno radi kod sebe. Mi smo došli da mu pomognemo i tako će biti sve dok se ne useli u kuću. Na nas kao i mi na njega uvek može računati. Ploča je odrađena odlično, u dahu priča ekipa udarnika.

“Večernje novosti” su, kada su saznale za muke ove porodice, priskočile u pomoć i odlučile da pokrenu akciju izgradnje kuće kako Vujasini više ne bi bili podstanari i da konačno imaju svoj dom.

MUKE JEDNA ZA DRUGOM

Inače, sedmočlana porodica Vujasin već godina živi kao podstanar u Banjaluci. Njihove muke počele su pre dve godine, kada je majci petoro dece Dragani otkriven tumor na mozgu. Dragana je operisana ali je zbog tumora skoro izgubila vid. Na to su došli i drugi problemi sa zdravljem.

Zbog toga je Zoran morao da preuzme na sebe brigu o deci i supruzi, pa je imao sve manje vremena da radi na građavinama, gde je zarađivao za porodicu.

APEL

“Večernje novosti” pozivaju sve ljude dobre volje, kao i građevinske firme, da se uključe u akciju izgradnje kuće za sedmočlanu porodicu Vujasin. Ukoliko žele na bilo koji način da pomognu ovoj porodici, mogu da kontaktiraju sa Zoranom Vujasinom na broj telefona 065/707-455.

Novosti.rs