zeljeznicar-omarskaOmarska je protutnjala kroz Doboj kao brzi voz i ubjedljivo savladala Željezničar sa čak 5:1, te se vratila na lidersku poziciju.

Omarska je furiozno počela susret i već u desetom minutu je povela sa 2-0. U sedmom minutu Zdjelar postiže prvi gol. Odigrao je dupli pas sa Jaćimovićem, potom „promiješao“ odbranu domaćina i pogodio lijevom nogom. Tri minuta kasnije na 2-0 je povisio Jaćimović udarcem glavom nakon kornera. Potom su i domaći i gosti imali po nekolko prilika koje su propustili. U 28. minutu Jaćimović povisuje na 3-0. Šutirao je snažno iskosa, a lopta je na putu ka golu pogodila jednog domaćeg igrča i lobovala golmana Lukanovića. U 38. minutu školska kontra četiri na jedan, Hrvaćanin je odigrao povratnu loptu do Romanić Darke. Njegov šut je odbranio golman domaćih, ali je na odbijenu loptu natrčao Panić i pospremio je u mrežu za 4-0. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu se igralo veoma mirno. Ipak u 65. minutu „Željo“ smanjuje na 4-1 lijepim golom iz slobodnog udarca preko živog zida. Nekoliko trenutaka kasnije Hrvaćanin je bio u stopostotnoj šansi, ali se pretjerano poigravao sa golmanom i propustio odličnu prliku. U 84. minutu Rosić Branko je postavio konačan rezultat 5-1. Sa druge stative je povratnu loptu odigrao Hrvaćanin, a mlađani Rosić je sa desetak metara silovito loptu zakucao pod prečku.

U derbiju kola Modriča je savladala Slogu iz Doboja sa 2-1, pa se Omarska vratila na lidersku pozciju sa 30 bodova. Prvi pratilac nam je sada Modriča sa dva boda zaostatka, potom slijedi Sloga iz Doboja sa 27 bodova, te Sloga iz Srpca sa 26.

U sljedećem kolu Omarska dočekuje Borac iz Dubice, a Željezničar gostuje ekipi Liješća.

Željezničar – Omarska 1:5

Doboj
Stadion: 15. April
Gledalaca: 120
Sudija: Gigović (Gradiška)
Strijelci: Cvijetić u 64. za Željezničar, Zdjelar u 7., Jaćimović u 10. i 28., Panić u 38. i Rosić u 84. za Omarsku
Žuti kartoni: Mihajlović (Željezničar), Romanić Darko, Romanić Bojan, Grahovac (Omarska)

Željezničar:
Lukanović, Kiperović, Ćurčić, Mitrović, Cvijetić, Neziri (Mustajbašić), Mihajlović, Jovičić, Nakić, Stjepanović, Kvržić

Omarska:
Begović, Romanić Bojan, Nišević Dejan (Anđić), Malešević, Višić, Zdjelar, Grahovac (Romanić Dejan), Jaćimović, Panić (Rosić), Romanić Darko, Hrvaćanin

FK Omarska