srna-sds-grafiti (1)Srpska demokratska stranka osudila je danas pisanje grafita uvredljivog i prijetećeg sadržaja u Prijedoru u kojima se spominju funkcioneri opozicionih partija u Republici Srpskoj i pozvala odgovorne za komunalni red grada da ove grafite uklone.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušan Berić naveo je da je riječ o ljudima koji su nosioci političkih funkcija, ali u isto vrijeme to su ličnosti koje nose visoke funkcije u organima vlasti.

On je na konferenciji za novinare u Prijedoru rekao da su na dvije stambene zgrade u Prijedoru 26. i 30. oktobra osvanuli grafiti na kojima su ispisana prezimena predsjednika partija SDS-a, PDP-a i NDP-a i poslanika iz Prijedora i riječi “izdaja” i “smrt izdajnicima”.

“Iz tih razloga SDS je podnijela prijavu Centru javne bezbjednosti Prijedor i zatražila da ispita i utvrdi ko piše ili, bolje rečeno, ko stoji iz ovih grafita”, rekao je Berić, koji je predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor.

srna-sds-grafiti (2)Šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora Zdravko Torbica rekao je da ova stranka sutra neće podržati nacrt budžet grada za 2016. godinu, između ostalog, i zbog toga što prihodovna strana ponovo nema prihode od eksploatacije kamena i šljunka na šta SDS ukazuje godinama.

“Prema procjenama kojima raspolažemo, 17 kamenoloma i šljunkara na području Prijedora vade blizu milion tona šljunka godišnje i samo kada bi po jednu KM plaćali za svaku tonu bio bi to prihod u budžet od milion maraka godišnje”, rekao je Torbica.

On je dodao da SDS neće podržati nacrt budžeta zbog toga što se planira milion maraka kredita za sportsku dvoranu na Urijama, koja po SDS-u jeste potrebna, ali nije prioritet, zatim što se već nekoliko godina crpe pare iz budžeta za završetak zelene pijace na Pećanima koja je davno trebalo da bude završena i što je veća budžetska stavka za azil za pse nego za boračke kategorije.

SRNA

srna-sds-grafiti (3)