srna-povratnici-donacija gradjevinskog materijala (1)Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković i predstavnik Ministarstva za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH Emira Mešić potpisali su danas u Prijedoru sa 11 korisnika tripartitni ugovor o donaciji građevinskog materijala za sanaciju stambenih objekata.

“Riječ je o povratnicima koji su aplicirali na Javni poziv federalnog Ministarstva za raseljena lica i izbjeglice 2012. godine i svi oni su ispunili uslove koji su zakonom propisani i prošli proceduru, a komisija je izašla na lice mjesta u snimila objekte i transparentno izvršila odabir korisnika”, potvrdila je Mešićeva.

Ona je dodala da je riječ o budžetskim sredstvima federalnog Ministarstva, te da se nada da će donirati materijal omogućiti povratnicima da stvore minimum uslova za normalan život.

srna-povratnici-donacija gradjevinskog materijala (2)“Svaki korisnik će dobiti specifikaciju materijala koji je doniran, a budući da su tenderske procedure u toku uskoro se može očekivati i isporuka građevinskog materijala i početak radova”, navela je Mešićeva.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković, obraćajući se korisnicima paketa za sanaciju kuća, istakao je da ova lokalna zajednica vodi računa o povratnicima i izbjeglim licima, odnosno svima onima koji su u proteklom ratu ostali bez stambenih jedinica.

“Davno smo prestali da ljude dijelimo po ovim kategorijama, a ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje smo proveli sa partnerima, u ovom slučaju sa federalnim Ministarstvom čija donacija će dobro doći našim sugrađanima da saniraju svoje objekte”, rekao je Đaković.

Rok za ugradnju doniranog materijala je šest mjeseci od dana isporuke.

SRNA