zeljko dekic-malezija (1)Nekadašnji fudbaler Rudar Prijedora u omladinskim selekcijama a danas uspješan menadžer iz Pule, svjetskog glasa, koji je „preplavio“ malezijsko tržište na koje nisu ostali imuni ni u Singapuru, odnosno Tajlandu, ostvario je još dva fantastiča transfera u ovim azijskim zemljama.

-Zemljak, piše se istorija u Maleziji – bila je prva poruka od Dekića iz Malezije kada je vidio pozivni broj Prijedora.

Menadžerska zvijezda o kojoj svi pričaju u superlativima, od igrača, trenera, čelnika klubova do administrativaca Saveza u Aziji pojačao je malezijski fudbal sa dvojicom ekstra fudbalera.

Prvi je Ljubo Baranin, rekorder po bacanju auta (više od 50 metara), igrač superligaša Srbije Radnika iz Surdulice „zaludio“ Malezijce i o kojem svi tamošnji mediji pišu sve u superlativima. Drugi je nekadašnji igrač Osijeka Srđan Vidaković, ofanzivni vezista i po potrebi napadač. Oni su potpisali ugovor sa klubom po imenu Kuantan FC.

zeljko dekic-malezija (2)-U Maleziji je tek počeo prelazni rok. Ono što me čeka u narednih 20 dana biće pakleno. Svi traže igrače samo iz naših krajeva, s Balkana. Kažu da smo najtalentovaniji. Uskoro očekujemo nove transfere – istakao je u telefonskom razgovoru iz Malezije Željko Dekić.

Na red čekaju: Filip Kasalica, Marko Nikolić, Potokar, Marko Perović, Nemanja Vidaković i mnogi drugi…

-Tek se sada zakuvava prelazni rok. Javljam se uskoro sa novim vijestima i transferima. Pozdravite Prijedor i Republiku Srpsku – rekao je na kraju razgovora Željko Dekić.

Svjetski, a naš!!

Ponosno!

Sportlive.ba
Foto – Željko Dekić