jesenji kros novi gradČlanovi Škole atletike “Lucija Kimani” iz Prijedora osvojili su prvo mjesto u ukupnom plasmanu na prvom jesenjem krosu, koji je danas odražan u Novom Gradu uz učešće stotinu takmičara u više starosnih kategorija.

Dugo mjesto pripalo je domaćinima iz Atletskog kluba “Sloboda” iz Novog Grada, a treće članovima Atletskog kluba “Banjaluka”.

Četvrti su sportisti Atletskog kluba “Prijedor”, a peti članovi Atletskog kluba “Kozarska Dubica”.

Dalibor Nedimović, predsjednik Atletskog kluba “Sloboda”, koji je organizator takmičenja, rekao je da je današnji kros posvećen djeci, najmlađim atletičarima.

“S obzirom da je riječ o prvoj manifestaciji ove vrste u našem gradu zadovoljni smo odzivom”, rekao je on.

srna-kros u novom graduPrema njegovim riječima, današnji kros je ujedno bio i test uoči državnog prvenstva u krosu koje će biti održano 8. novembra u Prnjavoru.

“Na državnom prvenstvu učestvovaće dvadesetak atletičara iz Novog Grada, nastupuće najbolji jer je riječ o ekipnom prvenstvu”, rekao je Nedimović.

Sekretar Atletskog saveza Republike Srpske Goran Panić kaže da je na današnjem krosu nastupilo dosta djece.

On je naveo da je atletika zahtjevan sport, ali da je, osim talenta, potrebna i adekvatna materijalna podrška, pogotovo kada je riječ o seniorima koji nastupaju profesionalno.

“Kod nas profesionalna atletika nema ni približno status kao što je to slučaj u svijetu”, kaže Panić.

Dužina staze zavisi od uzrasta takmičara.Seniori su tračali 5.000 metara, a najmlađi sedmogodišnji atletičari od 400 metara.

SRNA