mira-rogatica-rezultat (1)Prema očekivanju rukometašice „Mire“ su u „srpskom derbiju“, protiv „Rogatice“, u okviru 4. kola Premijer lige BiH, drugi put se ove sezone predstavljajući svojim navijačima, ostvarile i drugu pobjedu, ovaj put rezultatom 32:19(16:8).

Samo jednom su gošće, poslije vođstva Prijedorčanki na startu od 2:0, u 6.minuti izjednačile na 2:2, da bi za samo dva minuta uslijedila serija od 4:0 domaćih, koje su povećavale prednost do 13 golova razlike (27:14-44.minuta) i na kraju sa tom razlikom ostvarile zaslužen trijumf.

-Znale smo da protivnik ima mladu ekipu od koje smo objektivno gledano kvalitenije. Trener Ljubica Ivetić insistirala je da igramo zonu „6-0“ i uz dobru odbranu polukontrama i kontrama što koncentrisanije završavamo akcije u napadu. Uspjele smo u toj namjeri – rekla je iz utakmicu u utakmicu sve bolje desno krilo Milica Došen.

Upravo uz iskusnu Šejlu Kararić, na lijevom krilu, Došenova je „razbijala“ Rogatičanke, dok je među stativama bila odlična mlada Marija Gligorević. U redovima gošći zapažena je bila najefikasnija igračica susreta Sandra Kačarević.

-Ostali smo ovog ljeta bez dvije ključne igračice, čije iskustvo je značilo za mladi sastav. Klub nije u finansijskoj situaciji da dovede pojačanja, a većina rukometašica je iz srednjoškolskog uzrasta krenula na studije i nije u mogućnosti da redovno trenira. Nerealno je očekivati neke veće domete – istakao je trener „Rogatice“ Zoran Zečević.

mira-rogatica-rezultat (2)Mira: Rogatica 32:19(16:8)

Prijedor
Sportska dvorana Mladost
Gledalaca: 100
Sudije: Ivana Martinović i Tijana Martinović (Teslić)
Sedmerci: Mira 6(3), Rogatica 3(3)
Isključenja: Mira 6 minuta, Rogatica 18 minuta

MIRA:
Kesar, Vukman 3, Karačić, Kunovac 2, Damjanović 1, Suvajac, Tintor 4, Kararić 7, Dojčinović, D.Mutić 3, Rosić – 2 odbrane, Lukač 3, Sladaković 1, J.Mutić 2, Došen 6, Gligorević – 16 odbrana
Trener: Ljubica Ivetić

ROGATICA:
Sn.Kačarević, Gogić, A.Delić 2, Miličević, Janković 4, T.Delić 3, Rakić 1, Cvijetić, Sa.Kačarević 9, Sokolović
Trener: Zoran Zečević

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-rogatica-rezultat (3)