saobracaj prijedorPredstavnici Saobraćajnog instituta “CIP” iz Beograda, u saradnji sa pripadnicima saobraćajne policije, obaviće sutra brojanje saobraćaja i anketiranje vozača na putnom pravcu Banjaluka – Prijedor – Novi Grad, u okviru priprema za izradu saobraćajne studije, kao sastavnog dijela generalnog projekta autoputa na navedenom putnom pravcu.

Iz preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” saopšteno je da će sutra od 6.00 do 18.00 časova anketari i stručna lica iz Saobraćajnog instituta “CIP” na pet propisno obilježenih punktova brojati saobraćaj po vrsti i količini vozila, uz anketiranje putnika koji se kreću pomenutim magistralnim pravcem.

“Dobijeni podaci biće pohranjeni u bazi podataka o saobraćaju i ostalim elementima, neophodnim za izradu saobraćajne studije, koja je sastavni dio generalnog projekta”, navodi se u saopštenju.

Iz preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” podsjećaju da je autoput Banjaluka – Prijedor – Novi Grad jedan od prioritetnih putnih pravaca i sastavni dio mreže autoputeva u Srpskoj.

Interes za učešće u izgradnji pomenute saobraćajanice izrazila je kineska Grupa za međunarodnu ekonomsku i tehničku saradnju kineske provincije Šendong, sa kojom je preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” u aprilu ove godine potpisalo Memorandum o razumijevanju, a koji se odnosi na saradnju u izradi studijske i planske dokumentacije za ovaj putni pravac.

Tekst – SRNA
Foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com