skola trcanja lusija kimani-medalje-sokolac (1)Članovi Škole atletike „Lusija Kimani“ iz Prijedora, koji nastupaju pod okriljem Atletskog kluba „Sloboda“ iz Novog Grada na prvenstvu BiH za „cicibane“ i „cicibanke“, te mlađe pionire i mlađe pionirke (uzrast do 14 godina) održanom na Sokocu u konkurenciji 15 klubova ostvarili su odlične rezultate.

U kategoriji mlađih pionira i mlađih pionirki AK „Sloboda“ je osvojio prvo mjesto, zahvaljujući u velikoj mjeri dometima prijedorskih nada.

Posebno se istakao Aleksa Ilić. Osvojio je tri zlatne medalje u trkama na 60 metara (7.77 sekundi, što mu je novi lični rekord), 300 metara i sa štafetom 4×100 metara i ujedno bio najuspješniji takmičar na prvenstvu.

U trci na 1.000 metara sjajan nastup imao je Sandro Ćorić, koji se u vremenu takođe svog ličnog rekorda (3:08.20) okitio najsjajnijim odličjem.

skola trcanja lusija kimani-medalje-sokolac (2)Pored Ilića i Ćorića u pomenutoj najboljoj štafeti nalazili su se još Nikola Brdar i Srđan Đaković.

Srebrne medalje su osvojili: Ena Mijić (600 metara), Marko Guskić (disciplina bacanje vortex-a), a bronzanu medalju već pomenuti Nikola Brdar u skoku u dalj i u trci na 60 metara, kao i „cicibanka“ Sofija Dejanović na 600 metara.

-S obzirom da radimo u teškim uslovima, na betonu, prezadovoljni smo ostvarenim dometima. Čestitao bih svim svojim takmičarima, pomenuo bih i Ivanu Keranović, Anju Gajić, Miu Enić i Anu Zec, iako se nisu našle na pobjedničkom postolju – rekao je Siniša Marčetić, trener i suprug atletičarke, po kojoj škola „kraljice sportova“ u gradu na Sani nosi ime.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Škola atletike „Lusija Kimani“ Prijedor