kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (1)Fudbaleri Borca iz Kozarske Dubice osvojili su Kup Fudbalskog saveza područja Prijedor, pošto su u finalnoj utakmici na Gradskom stadionu u Prijedoru savladali regionalnog ligaša, prijedorsku Gomjenicu boljim izvođenjem penala sa 3:2, dok je u regularnom toku bilo neriješeno 2:2(1:0).

Najbolji akter susreta bio je golman ekipe Željka Kneževića, Prijedorčanina, takođe momak koji je prošao mlađe kategorije premijerligaša BiH, Dejan Inđić. Poslije taktičkog nadmudrivanja u prvoj polovini prvog poluvremena, najavio je da će ovo biti njegov dan u 24.minutu. Iako je skrivio penal nad Branislavom Kajtezom, zaustavio je loptu koju je sa „bijele tačke“ uputio Igor Mršić, i „izvadio“ je iz svog lijevog ugla.

Imali su izabranici Mile Kotarana želje da se, nakon dva trofeja ove godine, za prvo mjesto u Četvrtoj ligi FSP Prijedor i trijumf u Kupu Grada Prijedora, domognu i trećeg, ali iako su imali loptu više u nogama, vidjelo se da Dubičani jednostavnije „grade“ akcije. Iz jednog kontranapada „povratnu“ loptu Saše Pušca koristi Nemanja Marinović i sa sedam-osam metara šalje je u protivničku mrežu za vođstvo svog tima od 1:0.

kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (2)Samo minut kasnije do tada zapaženi Kosta Zec skrivio je u svom šesnaestercu prekršaj za kazneni udarac i pri tome još „zaradio“ crveni karton i morao u svlačionicu. Ali, ni ovoga puta sjajni Inđić nije se dao nadmudriti. Pucao je ovoga puta u njegov donji desni ugao Kajtez, ali je golman Borca, ispruživši se koliko je dug, izvanredno intervenisao i rezultat je do odmora ostao nepromijenjen.

U nastavku Đorđe Kreća je „razdrmao“ Gomjenicu. U 50.minuti Kajtez sa 25 metara, upravo na njegovo dodavanje cilja gornji desni ugao ovaj put nemoćnog Inđića da bilo šta učini, za izjednačenje 1:1. Kada je devet minuta došlo do potpunog preokreta (1:2), jer je Vedran Jarić „pobjegao“ svojim čuvarima i iskosa sa lijeve strane sa 12-13 metara pogodio cilj, mnogi su pomislili da Dubičani sa igračem manje neće moći da se vrate.

kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (3)Ali po onoj narodnoj „hajde Đuka kad je muka“ Predrag Pralica već u sljedećem minutu iskosa sa lijeve strane, nakon prodora, gađa suprotan ugao, ali je Miloš Torbica bio uspješniji i izbio loptu u korner. Mogao je i „Đuka“ (Nikola Đurašinović) do gola, ali je lopta pogodila stativu, da bi u 83.minutu, ko bi drugi nego Pralica. na sebi svojstven način jednu „dubinsku“ loptu od organizatora igre Saše Pušca prihvatio u srcu šesnaesterca i rutinski poslao u lijevi ugao za, ispostaviće se konačnih, 2:2.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca bilo je mnogo uzbuđenja. Prva četiri šuta, igrači su sigurni. U trećoj seriji Inđić brani udarac Dragića, potom Pralica pokušava elegantno, ali je Torbica „ukrotio“ njegov udarac.

Kreća zatim pokušava po sredini ali lopta odlazi preko prečke. Odlučujući pogodak postigao je stameni stub odbrane Borca Borislav Dalić, doveo je u četvrtoj seriji svoj tim u vođstvo od 3:2.

To je bio i konačan rezultat jer je Mršić još jednom promašio penal, poslavši loptu preko gola, pa je slavlje Dubičanaca moglo da počne.

Kapitenu Borca Igoru Burazoru pobjednički pehar uručio je Mile Mandić, predsjednik prijedorskog područnog fudbalskog saveza.

Pobjednicima je Savez obezbjedio novčanu nagradu od 400 KM, a poraženom 200 KM.

kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (4)Borac(KD)-Gomjenica(Prijedor) 2:2(1:0) penalima 3:2

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 120
Sudija: Zoran Grbić (Prijedor) 7
Strijelci: Marinović u 41. i Pralica u 83. za Borac, a Kajtez u 50. i Jarić u 59.minuti za Gomjenicu
Žuti kartoni: Burazor (Borac), Dragić, Pantoš, Mršić (Gomjenica)
Crveni karton: Kosta Zec (Borac) u 42.minuti
Strijelci iz jedanaesteraca: Pušac, Đurašinović i Dalić za Borac, a Kajtez i Draganić za Gomjenicu

kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (5)BORAC:
Inđić 8, Zec 6, Vranješ 7, Dalić 7, Burazor 7, Drvenica 7, Pušac 7, Đurašinović 7, Pralica 7, Pušibrk 7, Marinović 7 (od 68. Kondić -)
Trener: Željko Knežević

GOMJENICA:
Torbica 7, Čorokalo 7, Jarić 7 (od 62. Karanović -), Draganić 6,5, Đuričić 6,5, Knežević 6 (od 46. Kreća 7), Pantoš 7, Davidović 6,5 (od 58. Zorić 6,5), Mršić 6,5, Kajtez 6,5, Dragić 6,5
Trener: Mile Kotaran

Igrač utakmice: Dejan Inđić (Borac)

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (6) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (7) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (8) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (9) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (10) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (11) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (12) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (13) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (14) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (15) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (16) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (17) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (18) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (19) kup pfs prijedor-finale-izvjestaj (20)