omarska-sloga doboj (6)Fudbaleri Omarske su u derbiju šestog kola Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad savladali dobojsku Slogu sa 2:1 i ostali na čelu tabele.

Izabranici trenera Milenka Vulete jedina su ekipa u obje konkurencije ovog ranga takmičenja sa maksimalnim učinkom, a u svakoj utakmici zatresli su mreže svojih rivala. Golman Nikola Begović primio je gol protiv Dobojlija poslije 366 minuta.

-Utakmica je kvalitetom opravdala epitet derbija, a pobjedom protiv odlične Sloge potvrdili smo da nismo slučajno na prvom mjestu. Dobro smo ušli u susret, stekli prednost golom Ognjena Jaćimovića, a kada je početkom drugog dijela protivnik krenuo sa ofanzivom kapiten Anando Krecelj je iz kontre povisio prednost na 2:0. Istakao bih i izvanredno suđenje Stojana Vukote iz Gradiške, jer je štitio igru, ne „sjeckajući je“ – rekao je Vuleta.

Koliko su Omarščani, uz dobru fizičku pripremljenost, taktički u dosadašnjem toku prvenstva sazreli i uvjerljivi upravo potvrđuje nedjeljni duel. Iako je Sloga pogotkom Jove Lukića dobila nadu da može nešto da napravi, domaćin joj to nije dozvolio. U finišu ulaskom Darka Romanića i Nemanje Maleševića dobro su se „udvajali“ i zatvarali igrači rivala.

-Čvrsto stojimo na zemlji i nije nas „ponijela“ liderska pozicija. Svako novo iskušenje je za nas ispit mogućnosti ove ekipe u šta lično duboko vjerujem. Već razmišljamo u novoj Slogi, kojoj ovoga puta odlazimo na megdan u Trnu. Igraćemo bez „požutjelih“ Vedrana Panića i Vladana Anđića, ali tražiti najbolja rješenja za novi trijumf – naglasio je Vuleta.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com