kup rs-gomjenica-karanovac (1)U susretu regionalnih ligaša Republike Srpske, u okviru šesnaestine finala Kupa Republike Srpske, gosti su slavili u Prijedoru, Gomjenica: Karanovac 0:2(0:0).

Trener domaćih Mile Kotaran nije mogao da računa na sve raspoložive snage, jer je dosta igrača bilo povrijeđeno ili sa radnim obavezama, ali se njegov tim dobro nosio sa rivalom u prvom poluvremenu, kada nije bilo golova.

Tek u 30.minutu sastav Karanovca je zaprijetio, pošto je Nikola Tomašević iskosa sa desne strane uputio neugodan šut, ali je golman Miran Pejnović odlično intervenisao i izbacio loptu u korner.

Odluka o pobjedniku pala je u nastavku. Siniša Milošević je u 51.minuti „izbacio“ u protivničkom kaznenom prostoru najboljeg aktera susreta Bojana Vasilića, koji je lako savladao tada nemoćnog Pejnovića za 0:1.

Samo minut kasnije prednost Karanovca mogla je biti udvostručena, ali je Nikola Babić iz blizine pogodio stativu.

Trijumf izabranika Ranka Stanarevića „ovjerio“ je u 56.minuti Dario Grujić, kada je iz slobodnog udarca sa oko 25 metara snažno tukao, a lopta, uz pomoć „živog zida“ odjsela u mreži Prijedorčana.

Gomjeničani su imali lijepu priliku u 87.minuti da barem smanje vođstvo rivala. Igor Mršić je dobro proigrao Đorđa Kreću, koji ubacuje sa desne strane, međutim, Branislav Kajtez je uputio loptu ka Siniši Marčetiću, za koga je to bio lak plijen, kao i u dva navrata, tokom meča, kada su isti akteri bili na sceni, a kapiten Karanovca, nekada čuvar mreže banjalučkog Borca, bio je siguran.

Gomjenica-Karanovac 0:2(0:0)

Prijedor
Stadion Gomjenice „kraj Celpaka“
Gledalaca: 50
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor) 7
Strijelci: Vasilić u 51. i Aleksić u 56.minuti
Žuti kartoni: Mršić, Davidović (Gomjenica), M.Račić, Ducanović, Lukajić (Karanovac)

GOMJENICA:
Pejnović 6,5, Dragić 6,5, Vasiljević 6, Draganić 6, Karanović 6,5, Kreća 6,5, Mršić 6,5, Jarić 6, Kajtez 6, Knežević 6, Davidović 6
Trener: Mile Kotaran

KARANOVAC:
Marčetić 7, Lukajić 7, Ducanović 6,5, Tomašević 6 (od 46. Babić 6,5), Milošević 7, Vasilić 7,5 (od 75. Dedić -), Aleksić 7, Grujić 7,5, N.Račić 6,5, Vujičić 7, M.Račić – (od 29. Milanović 7)
Trener: Ranko Stanarević

Igrač utakmice: Bojan Vasilić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kup rs-gomjenica-karanovac (2) kup rs-gomjenica-karanovac (3) kup rs-gomjenica-karanovac (4) kup rs-gomjenica-karanovac (5) kup rs-gomjenica-karanovac (6)