rtvpd-tatjana maricAdministrativna služba grada Prijedora pozvala je sva fizička lica koja su se bavila ili se još bave poljoprivrednom proizvodnjom, a koja su pretrpila štete u prošlogodišnjim poplavama, da se odazovu javnom pozivu UNDP BiH za podizanje zasada malina, utemeljenog na Programu Evropske unije za oporavak od poplava.

– Potencijalni korisnici sve informacije i obrasce, neophodne za učešće na javnom pozivu, mogu dobiti kod zaposlenih u Gradskoj upravi, u Odsjeku za unapređenje poljoprivrede, na Info-pultu i Odsjeku za mjesne zajednice – izjavila je Tatjana Marić, šef gradskog Odsjeka za unapređenje poljoprivrede, naglašavajući da se Projekat podizanja zasada malina, osim u Prijedoru, realizuje u još deset gradova i opština sa područja BiH.

Krajnji rok za učešće u javnom pozivu UNDP- ia BiH, koji snosi sve troškove, je 28. septembar, do 13 časova. Na njega sključivo mogu aplicirati poljoprivrednici koji su osjetili posljedice majskih poplava, 2014. godine, a uz uslov da ranije nisu koristili sredstva UNDP-ia.

RTV Prijedor