eltatv-andjeliciOsmočlana porodica Anđelić iz Trnopolja kod Prijedora do petog oktobra mora napustiti kuću u kojoj žive sedam godina. Glava kuće, Zoran, priča da je sa vlasnicom kuće, Helenkom Jeftenić, potpisao ugovor o kupoprodaji po cijeni od 10.000 maraka.

Kako naš sagovornik tvrdi, dogovorili su se da joj sumu isplati u ratama, ali se Helenka predomislila i za kuću umjesto 10.000 tražila 35.000 maraka. S obzirom da Anđelići nemaju taj novac, ugovor je raskinut, a sud je donio rješenje da ova porodica mora napustiti kuću. Ni sami ne znaju gdje će, jer drugi dom, kako tvrde, nemaju.

-Prvu ratu sam joj dao, a drugu nije htjela prihvatiti. Onda mi je samo došlo rješenje za iseljenje. Napravio sma tužbu, ali ništa. Ona je rekla zatim da hoće 35.000, a ja nisam u mogućnosti da joj dam toliko – kaže Zoran Anđelić.

Anđelići su kuću trebali napustiti početkom septembra, ali je deložacija na njihov zahtjev odgođena za peti oktobar. Ni sami ne znaju gdje će. U porodici niko nije zaposlen. Zoran, radeći sezonske poslove uzdržava suprugu, četvoro djece, bolesnog oca i brata.

-Ovdje nema rješenja. Ja sam išla u Udruženje “Roda”. Obećali su da će nam nešto javiti, ali nisu nam ništa javili – priča Dragana Anđelić.

U Udruženju sa četvoro i više djece “Roda” u Prijedoru kažu da porodica Anđelić nije njihov član i da im zbog toga ne mogu pružiti pomoć. Ističu da će i dalje pratiti cjeli slučaj, ali konkretno rješenje ne nude.

-Žao mi je što ta porodica nisu moji članovi, jer bi Udruženje sigurno stalo iza njih – ističe Slavko Stupar, predsjednik Udruženja “Roda”.

Odgovor na pitanje ima li rješenja za porodicu Anđelić z Gradske uprave do zaključenja emisije nismo dobili. Za nadati se da će nadležni pronaći rješenje za njih i da neće završiti na ulici. Očigledno je da je porodica Anđelić prepuštena sama sebi, a ukoliko neko od nadležnih ne ponudi bilo kakvu pomoć, osmoro članova ove porodice ostaje bez krova nad glavom.

ELTA TV