cjbpd-zastitimo djecu u saobracajuCentar javne bezbjednosti Prijedor, povodom početka nove školske godine preduzeće niz preventivnih aktivnosti kako bi se postigao što veći stepen bezbjednosti djece u saobraćaju.

U dosadašnjem periodu izvršeno je snimanje stanja putne infrastrukture, saobraćajne signalizacije, kao i oznaka na kolovozu u zonama svih osnovnih i srednjih škola na području CJB Prijedor, sa ciljem da se obezbjedi što veća bezbjednost djece na trasama kretanja od kuće do škole i obrnuto.

Takođe, organizovan je i održan radni sastanak sa predstavnicima školskih ustanova, predstavnicima jedinice lokalne samouprave i drugim subjektima koji su uključeni u sprovođenje planskih aktivnosti na zaštiti djece školskog uzrasta u saobraćaju.

Na sastanku je izvršena analiza stanja bezbednosti učenika, definisani potencijalni bezbjednosni rizici i određeni prioriteti za unapređenje bezbednosti učenika u narednoj školskoj godini.

Dogovorene su preventivne zajedničke aktivnosti s obzirom da početak nove školske godine dovodi do povećanja prisustva broja školske djece u saobraćaju, a samim tim nameće se obaveza povećanog angažovanja policijskih službenika u cilju zaštite ove kategorije učesnika u saobraćaju.

Na sastanku je dogovoren i nastavak preventivnih aktivnosti policijskih službenika kroz edukaciju učenika i roditelja, o svim vidovim bezbjednosnih rizika djece školskog uzrasta.

CJB Prijedor