euroblic-zijad canicAko je suditi po izveštaju delegata Ramiza Omanovića posle jesenje premijere takmičarski segment Rudara je daleko iznad organizacionog.

Šef službenih lica utakmice Rudar Prijedor – Mladost (DK) (3:0) izneo je niz primedbi na organizaciju susreta prvog kola Premijer lige BiH, a između ostalog, je delegat iz Bihaća naveo:

„Organizacija utakmice sa dosta propusta. Prilikom inspekcije stadiona ustanovljeno da postoje četiri otvorena šahta u terenu za igru. Brzom intervencijom radnika na terenu šahtovi su zatvoreni i prekriveni komadima umetne trave. Teren za igru je u očajnom stanju, neravan, nema dovoljno trave koja je mestimično izgorela.“

Očigledno da klupska kancelarija kojom rukovodi sekretar Zijad Čanić nije dorasla iskušenjima u premijerligaškom takmičenju, što potvrđuju i sledeće rečenice delegate Omanovića u izveštaju:

„Na stadionu nema sata koji pokazuje vreme utakmice, a jedan dečak postavlja rezultat ručno stavljajući brojeve. Uopšte nema medicinske sobe kao ni prostorije za provođenje doping kontrole. Na stadionu nema konekcije, pa sam zapisnik morao pisati u službenim prostorijama koje su udaljene oko 200 metara od samog terena za igru. Sanitetskih nosila nema nego su donešena invalidska kolica sa četiri nosača.“

U rubrici „komentari“ delegat iz Bihaća naveo je i kršenje Kodeksa o licenciranju, kako Prijedorčana, tako i Mladosti.

„Ekipa FK Rudar nije ispoštovala Kodeks o licenciranju. U zapisniku nema pomoćnog trenera, kao ni Kodeks o oblačenju, glavni trener, pomoćni trener, lekar kao i fizioterapeut obučeni u dres-majice i gaćice. Ekipa FK Mladost nije ispoštovala Kodeks o licenciranju. U zapisniku nema lekara kao ni Kodeks o oblačenju, glavni trener, dva pomoćna trenera kao i fizioterapeut obučeni u dresove-majice i gaćice“, stoji u izveštaju, a po ovome je vidljivo da su entitetski šampioni preneli „loše navike“ iz nižeg ranga gde pravila nisu tako stroga.

Prijedorčani policiji nisu prijavili generalnu probu protiv Jedinstva iz Bihaća, kada su navijači gostujućeg tima istakli transparent koji je isprovocirao domaću publiku, posle čega je došlo do incidenta sa pripadnicima MUP-a Srpske koji su naknadno pozvani na Gradski stadion. Sve se može podvesti pod nestručnost i neznanje operativaca kluba iz Prijedora, koji svojom istorijom i rezultatima zaslužuje mesto u Premijer ligi BiH, ali je očigledno da su neki ljudi zalutali u ovaj kolektiv ili su tu „po zadatku“.

Protiv Olimpika u Novom Gradu

Rudar Prijedor u narednim utakmicama neće moći da bude domaćin u svom gradu, već će susrete da igra u Novom Gradu, za šta će Fudbalskom klubu Sloboda plaćati 1.000 konvertibilnih maraka po meču, saznaje „EuroBlic“. Iz FS BiH ne žele da tolerišu loše uslove u Prijedoru, tako da će zeleno-crni protiv Olimpika u trećem kolu Premijer lige igrati na stadionu „Mlakve“.

EuroBlic