zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (1)U Prijedoru je danas otvorena deveta privredno-turistička etno manifestacija “Zlatne ruke Potkozarja”, koja je okupila 40 izlagača.

Pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Republike Srpske Aleksandra Trifković, koja je prisustvovala otvaranju, rekla je da je manifestacija prilika da se predstave običaji ovog kraja.

“Ministarstvo će i ubuduće pružiti podršku ovakvim manifestacijama, kao dijelu ukupne turističke ponude Srpske”, naglasila je Trifkovićeva.

Manifestaciju je otvorila načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti LJiljana Babić, koja je istakla da je ovo prilika da građani Prijedora i njihovi gosti vide sve pojedince i udruženja koja izrađuju narodne rukotvorine, njeguju etno stil i čuvaju kulturno blago.

zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (3)“Samo na taj način očuvaćemo našu tradiciju i ovaj mali, lijepi hobi može da bude i doprinos vašem kućnom budžetu, ali i lijepa prilika da pokažete šta sve mogu vrijedne i zlatne ruke Potkozarja”, rekla je Babićeva.

Izlagače ni kiša nije spriječila da izlože rukotvorine na malom gradskom trgu.

U svečanosti otvaranja ovogodišnje manifestacije, koja je dio programa “Kulturnog ljeta 2015”, učestvovali su kulturno-umjetnička društva “Čigre” iz Ćele i etno grupa “Vile Petrova” iz Petrova.

Manifestacija, koja ima i prodajni karakter, biće završena sutra proglašenjem najbolje uređenog štanda i najoriginalnijeg eksponata.

Organizatori “Zlatnih ruku Potkozarja” su Turistička organizacija grada Prijedora, a pokrovitelj grad Prijedor.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (2) zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (4) zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (5) zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (6) zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (7) zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (8) zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (9) zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (10) zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (11) zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (12) zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (13)