kacavenda-coricMladi fudbaleri Rudar-Prijedora Nikola Ćorić i Luka Kačavenda nalaze se među 18 igrača koji će nastupati za U-15 reprezentaciju Republike Srpske na međunarodnom memorijalnom turniru „Jozef Kubin“ u gradu Jablonecu (Češka) koji se igra predstojećeg vikenda.

Član pionirske selekcije Rudar-Prijedora Nikola Ćorić nije krio zadovoljstvo što se našao među onima koji putuju na turnir u Češku.

-Bilo nam je odlično na okupljanju u Banji Dvorovi kod Bijeljine. Nastupio sam u dvije pripremne utakmice i postigao dva gola, iako sam igrao lijevo krilo, mada je moja uobičajena pozicija ofanzivni vezni igrač – rekao je Nikola izrazivši nadu da će ovakvih poziva biti i u narednom periodu.

Njegov kolega iz Prijedora, golman Luka Kačavenda, već se „odomaćio“ u reprezentativnoj selekciji.

-Drago mi je da sam ponovo među najboljim pionirima RS, naročito kada je tu i moj saigrač iz Rudar-Prijedora. Daću sve od sebe da postanem standardan na golu reprezentacije i da svojim nastupima potvrdim povjerenje selektora.

Prije odlaska na turnir u Jablonec, obojica mladih igrača pionirske selekcije Rudar-Prijedora, koju trenira Mladen Parhamov su istakli da će pokušati da na najbolji način predstavljaju svoj klub i grad iz kojeg dolaze.

Vršilac dužnosti selektora U-15 reprezentacije Republike Srpske Zlatko Jelisavac na turnir u Češku vodi sljedeće fudbalere: golmani Luka Kačavenda (Rudar-Prijedor), David Sremac (Polet 1926), te igrači: Nikola Stanišić, Stefan Rankić, Slobodan Tomić, Aleksa Radić (Radnik), Vladimir Arsić, Nikola Turanjanin, Nikola Rogić, Đorđe Jović (Borac, Banjaluka), Uroš Đerić (OFK Glasinac 2011), Marko Koprivica (Leotar), Dragan Milošević (Vlasenica), Ognjen Soldat (Sloboda, Mrkonjić Grad), Ermin Kadrić (Trešnjevka), Ognjen Mojović (Sutjeska), Nikola Ćorić (Rudar-Prijedor) i Nemanja Nikolić (Drina, Zvornik).

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com