sasa stevicSvakog prelaznog roka ljubitelji fudbala u gradu na Sani pričaju o povratku Saše Stevića u redove matičnog Rudar-Prijedora, novog-starog člana Premijer lige BiH.

Tako je bilo i ovoga ljeta, ali se iskusni 34-godišnji igrač, zapažen svojevremeno u defanzivnim zadacima, koji je karijeru gradio u srpskim klubovima čačanskom Borcu i zrenjaninskom Banatu, kao i u Finskoj, Rumuniji i Ukrajini, ipak neće vratiti na Gradski stadion.

-Šef stručnog štaba Boris Gavran zaključio je spisak od 26 kandidata za prvi tim. Sa Stevićem uopšte nije ni bilo razgovora o eventualnom angažovanju, pa od toga nema ništa – kratko je obrazložio sekretar Prijedorčana Zijad Čanić.

Nažalost, ne tako davno, među „zeleno-crne“ vraćali su se takvi istinski asovi poput Borislava Topića i Zorana Milutinovića, međutim, nisu se dugo zadržavali i ne baš sa previše volje tadašnjih čelnika da ih zadrže, Rudar Prijedor im je bio prolazna stanica. Dolazili su neki njima ni blizu ravni, ali „cijena je plaćena“ ispadanjem iz elitnog ranga u koji je, poslije sezone provedene u Prvoj ligi Republike Srpske, izboren povratak.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FC Volyn