koncert poljana 17juli (1)Već po tradiciji, na stadionu „Poljana“ (OFK Berek) održavaju se koncerti Potez Bend – Rock k`o fol, koji okupe veliki broj naših sugrađana, kako onih koji trenutno žive u Prijedoru, tako i onih koji žive širom svijeta.

Tako je bilo i proteklog petka, kada je nekoliko stotina posjetilaca, od onih najmlađih koji tek kreću u školu, pa do onih koji su zašli u šestu ili sedmu deceniju života, uživalo u tročasovnoj svirci.

Dinko Salihbašić (DeeDee) i njegova ekipa vrsnih muzičara napravili su pravi domaći štimung, kao i nebrojeno puta do sada, pa su svi prisutni na stadionu „Poljana“ mogli da uživaju.

-Svirali smo isključivo pjesme sa naših prostora, kako rok i pop klasike Bijelog Dugmeta, Zdravka Čolića, Crvene Jabuke ili Merlina, tako i bezvremenske hitove izvođača narodne muzike kao što su Halid Bešlić ili Haris Džinović. Prema onome što smo vidjeli, svi su uživali – rekao je Dinko Salihbašić.

koncert poljana 17juli (2)On dodaje kako su svirke u Prijedoru za njega mnogo više od same muzike.

-Pjevati sa rajom u Prijedoru i osjetiti tu zajedničku domaću energiju je nešto što me „nahrani“ za cijelu godinu. Tako je bilo i ovaj put. Cijela ta snaga prikupljena u noćima kada održavamo koncerte u mom rodnom gradu je nešto što mi daje osjećaj da „Prijedor (nikad) nije daleko! – kaže Dinko.

Svi oni koji nisu bili na ovom koncertu, a i oni koji žele „da ponove gradivo“, mogu to učiniti na istom mjestu za dva dana.

Novi koncert Potez Bend – Rock k`o fol predviđen je na stadionu „Poljana“ u četvrtak, 23. jula od 21 čas.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

koncert poljana 17juli (3) koncert poljana 17juli (4) koncert poljana 17juli (5) koncert poljana 17juli (6) koncert poljana 17juli (7) koncert poljana 17juli (8) koncert poljana 17juli (9) koncert poljana 17juli (10) koncert poljana 17juli (11) koncert poljana 17juli (12) koncert poljana 17juli (13) koncert poljana 17juli (14)