rtvpd-zene to moguUdruženje žena „NADA“ iz Prijedora realizuje projekat pod nazivom „Žene to mogu“ koji ima za cilj smanjenje socijalne isključenosti i ekonomsko osnaživanje 20 nezaposlenih žena iz različitih etničkih grupa.

Ovim projektom obuhvaćene su žene dobi od 20-50 godina koje dolaze iz višečlanih porodica.

Tokom trajanja projekta od šest mjeseci realizovano je šest radionica socijalne integracije na teme zdravlja, socijalne zaštite, veće uključenosti u društvo, prevencija nasilja, zapošljanje i samozapošljavanje, suživot i tolerancija, a zatim i kurs krojenja i šivanja u trajanju od tri mjeseca.

Takođe, po završetku projektnih aktivnosti Udruženje žena „NADA“ organizuje izložbu svih ručnih radova korisnica nastalih tokom projekta sa prodajnim karakterom. Izložbu će Prijedorčani moći da pogledaju 9. jula u holu Pozorišta Prijedor.

Ovaj projekat je podržan od strane, USAID-ovog projekta PRO-Budućnost implementiran od CRS-a u partnerstvu sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.

RTV Prijedor