zapecacen kafe kinoPrijedorski područni centar Poreske uprave Republike Srpske zapečatio je na 15 dana kafić “Kino” u šetališnoj zoni u Prijedoru zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Prijedorski bioskop “Kozara” i ovaj kafić imaju zajednički ulaz, te poreski službenici nisu zatvorili taj ulaz, nego su opasali trakama i zapečatili inventar kafića, a ulaz je ostao otvoren kako bi bioskop nesmetano radio.

Crvene trake kojima su omotani šank, stolice, stolovi i frižideri u kafiću privlače pažnju prolaznika, a među kino posjetiocima stvaraju zabludu da ni bioskop ne radi.

Iz uprave bioskopa “Kozara” pozivaju sve gledaoce da i dalje dolaze u kino i da zatvaranje kafića s kojim dijele zajednički ulaz ni na koji način ne utiče na rad bioskopa i projekcije filmova prema najavljenom repertoaru.

U obrazloženju Poreske uprave Republike Srpske navodi se da je poreskom obvezniku Kasimu Bajriću, vlasniku kafića “Kino”, izrečena mjera zabrane obavljanja djelatnosti na period od 15 dana jer nije evidentirao svaki pojedinačni ostvareni promet preko fiskalne kase, čime je prekršio Zakon o fiskalnim kasama.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com