murselovic-komemoracija-dzenaza (1)Odbornik Stranke za BiH u Skupštini grada Prijedora Muharem Murselović sahranjen je danas popodne na gradskom mezarju Pećani.

Dženazi je prethodio vjerski obred u haremu Čaršijske džamije kojem je prisustvovao veliki broj Prijedorčana, ali i građana Banjaluke, Sanskog Mosta, Bihaća i drugih mjesta u kojima je Murselović stekao brojne prijatelje.

Osim imama Čaršijske džamije Omera ef. Redžića od Murselovića se prigodnim riječima oprostio i Hasan ef. Makić, muftija bihaćki.

Komemorativna sjednica povodom iznenadne smrti dugogodišnjeg odbornika u Gradskom parlamentu održana je u prijepodnevnim časovima u Pozorištu Prijedor, a osim članova porodice prisustvovali su joj gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, zamjenik gradonačelnika Milenko Đaković, većina odbornika lokalnog parlamenta, predstavnici Gradske uprave, društvenog, javnog i političkog života, kolege, prijatelji, poznanici, brojni Prijedorčani.

Na komemoraciji je pročitan samo dio telegrama saučešća koji su stigli porodici preminulog, a od „Mursela“ kako su ga znali i zvali brojni sugrađani, prigodnim riječima se oprostio Sead Jakupović, predsjednik Gradske skupštine te Sena Kapetanović ispred Stranke za BiH.

Od svog prijatelja i sugrađanina na sebi svojstven način oprostio se i poznati prijedorski pisac Muhidin Šarić koji je i vodio komemoraciju.

Muharem Murselović je preminuo u utorak uveče u 68. godini u Univerzitetskoj bolnici – Klinički centar Banjaluka.

Murselović je jedan od inicijatora poslijeratnog povratka bošnjačkog stanovništva u grad na Sani.

U više mandata bio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i odbornik u lokalnom parlamentu u Prijedoru.

U jednom mandatu obavljalo je dunost predsjednika tadašnje Skupštine opštine Prijedor, a na opštim izborima 2010. godine bio je kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Godinama je bio na čelu prijedorskog odbora Stranke za BiH, a jedno vrijeme bio je i član Predsjedništva ove stranke.

Bio je oženjen i otac dvoje djece.

Tekst – SRNA
Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

murselovic-komemoracija-dzenaza (2) murselovic-komemoracija-dzenaza (3) murselovic-komemoracija-dzenaza (4) murselovic-komemoracija-dzenaza (5) murselovic-komemoracija-dzenaza (6) murselovic-komemoracija-dzenaza (7) murselovic-komemoracija-dzenaza (8) murselovic-komemoracija-dzenaza (9) murselovic-komemoracija-dzenaza (10)