odred izvidjaca dr mladen stojanovic-porodicni dan (1)U organizaciji Odreda izviđača „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor u saradnji sa Savezom izviđača općine Zenica, a u sklopu projekta „Izviđači to mogu“, u našem gradu je ove nedjelje, 07.06.2015. godine, realizovana aktivnost pod nazivom „Porodični dan, Prijedor 2015“.

Porodični dan je u Prijedoru okupio 180 izviđača i njihovih roditelja iz Prijedora i Zenice.

-Aktivnost je počela okupljanjem izviđača iz Prijedora na malom gradskom trgu i dočekom izviđača iz Zenice. Nakon dočeka uputili smo se prema zgradi Gradske uprave na plato ispred spomenika narodnog heroja Dr Mladena Stojanovica čije ime nosi i naš Odred – potvrđeno je iz Odreda izviđača „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor.

odred izvidjaca dr mladen stojanovic-porodicni dan (2)Po dolasku, nakon postrojavanja i kratkog obraćanja Stariješine odreda Ernesta Badnjevića i starješine SIOZ-a Edina Šarića, uslijedilo je „simbolično“ otkrivanje sunčevog sata koji su članovi prijedorskog Odreda napravili u saradnji sa lokalnom firmom „Cromex“, i koji će narednih dana, kada se za to stvore uslovi, biti trajno postavljen u parku ispred Gradske uprave kao poklon izviđača gradu Prijedoru.

Nakon otkrivanja sata i kratke pauze, uslijedio je obilazak grada, kafe pauza i odlazak na Mrakovicu.

-Po dolasku na Mrakovicu u Memorijalnom kompleksu pored spomenika organizovan je istorijski čas a potom i ručak koji su pripremali naši izviđači. Druženje je nastavljeno obilaskom Mrakovice i njenih ljepota a oko 17 časova rastali smo se sa svojim prijateljima iz Zenice i vratili kući – kaže se u saopštenju Odreda izviđača „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor.

Odred izviđača „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor

odred izvidjaca dr mladen stojanovic-porodicni dan (3) odred izvidjaca dr mladen stojanovic-porodicni dan (4) odred izvidjaca dr mladen stojanovic-porodicni dan (5) odred izvidjaca dr mladen stojanovic-porodicni dan (6) odred izvidjaca dr mladen stojanovic-porodicni dan (7) odred izvidjaca dr mladen stojanovic-porodicni dan (8)