taekwondo spartakus-takmicenje brckoU organizaciji Taekwondo Asocijacije Republike Srpske i Taekwondo akademije „Jopa“ Brčko, proteklog vikenda u ovom gradu je odžan treći „SRPSKA OPEN“.

Predstavnici našeg grada na ovom takmičenju su bili takmičari Taekwondo kluba „Spartakus“.

U izuzetno jakoj konkurenici uz učešće preko 20 klubova iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije i Republike Srpske, mladi takmičari prijedorskog kluba osvojili su devet medalja.

-Uzeli smo učešće na ovom izuzetno jakom turniru, gdje klubovi obično dovode najbolje takmičare, a mi smo nastupili sa kombinovanim sastavom u želji da afirmišemo još mladih takmičara. U tome smo i uspjeli jer su naše dvije najbolje takmičarke koje su osvojile zlato Milica Marmat i Olivera Švraka početnici, tačnije treniraju oko 5 mjeseci -rekao je Stevica Dronjak, trener „Spartanaca“.

Zlatne medalje osvojile su Olivera Švraka i Milica Marmat, srebrne medalje su osvojili Srđan Bunić, Milica Pančić, Dragan Radanović, Dragan Kvočka i Miloš Grujić, dok su se David Velaula i Slađan Bundža okitili bronzanim odličjima.

-Sada predstoji kratka takmičarska pauza a zatim odlazimo na pripreme koje ćemo obaviti u Mrkonjić Gradu na Balkani i našoj Mrakovici, poslije toga nastupamo na takmičenjima u Zagrebu i Novoj Gradišci – potvrdila je Milkica Dronjak, predsjednik kluba.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Taekwondo klub „Spartakus“