nestorovic trenerFudbalere Rudar-Prijedora, koji su svjesni težine zadatka pred njima, u pretposljednjem 29. kolu prvenstva Premijer lige BiH u nedjelju od 17 časova očekuje susret na stadionu „Kamberovića polje“ u Zenici, gdje će biti gosti ekipi Viteza.

Iako po mnogima već otpisani zeleno-crni, koji su već pet uzastopnih sezona u društvu najboljih, žele u njemu i dalje da ostanu braneći ugled fudbalskog sporta Republike Srpske, ali i tradiciju kluba dugu 86 godina.

Da u elitnom rangu nije tako kako jeste, uz mnoštvo čudnih rezultata, mogli bi se i bodom nadati u ostvarenje željenog cilja, ali jasno je da će se Prijedorčani samo poštenjem boriti do kraja trke.

-Prvi put po povratku u Rudar-Prijedor rekao sam, a ostajem pri tome, da se do posljednjeg kola i sudijskih zvižduka za kraj utakmica, neće znati ko će biti šampion, a koji će klubovi napustiti društvo najboljih. Kada je riječ o onima što se bore za tu poziciji da mogu da ispadnu, još ih je mnogo, a nadamo se da to nećemo biti mi i očekujemo povoljan rezultat. Protivnik nije nimalo lak. Riječ je o klubu koji se uzdiže, kako organizaciono, tako i zbog činjenice da ima dobru ekipu, što, ako se pogleda i njihovo stanje na zabeli, kazuje da imaju stabilnost. Ipak, vjerujem da će moji igrači dati sve od sebe i da ćemo se kući vratiti zadovoljni, na radost naših navijača, ali i čitavog sportskog grada Prijedora, koji predstavljamo – rekao je šef stručnog štaba Darko Nestorović.

Strateg „rudara sa Sane“, ovogodišnjih finalista Kupa RS, ne može da računa na povrijeđenog golmana Borišu Bodirogu, a pod upitnikom je i nastup „rovitih“ Borislava Mikića, Lazara Vulića, Rastka Rokvića i Jasmina Čampare. Smanjenim intenzitetom trenirali su proteklih dana Dragoslav Stakić, zbog bolova u kičmi, kao i strijelac pobjedonosnog gola protiv Travničana Nebojša Pejić, jer ga je mučila „zadnja loža“, ali treba očekivati da će biti spremni da pomognu svojim saigračima.

-Stao sam na gol u nezgodnoj situaciji, ali sam vrijedno radio i bio spreman na to. Dajem sve od sebe, koliko znam i umijem i tako će biti i protiv Viteza. Očekuje nas teška utakmica, ali sigurno prava prvenstvena. Biće određene napetosti i pritiska na terenu, a od nas se očekuje povoljan rezultat. I ne pomišljamo na poraz, ko bolje podnese taj pritisak može se nadati uspjehu. Dobro smo radili i na treninzima, razmišljamo samo o opstanku, a znamo da je na nama da smanjimo broj grešaka i ispoštujemo ono što se dogovorimo u svlačionici. Izvjesno je da ćemo svi dati svoj maksimum – rekao je golman Dalibor Kozić, koji je protiv „vezira“ imao nekoliko sjajnih intervencija i ulivao samopouzdanje svojim drugovima.

N. Đerić