luka kacavenda-turnir gradiska (1)U organizaciji FK Kozara iz Gradiške, proteklog vikenda je održan tradicionalni, deveti po redu, Međunarodni turnir pionira „Kozara 2015“ za kategoriju U-15.

Na turniru su učestvovale ekipe Vojvodina iz Novog Sada (Srbija), U-15 Reprezentacija FSRS, prošlogodišnji pobjednik Lokomotiva iz Zagreba (Hrvatska), te domaćin FK Kozara.

U susretima polufinala pioniri Vojvodine su „deklasirali“ domaćina rezultatom 10:1, dok je u drugom meču bilo mnogo neizvjesnije.

Na utakmici je viđeno mnogo dobrih akcija i šansi ali je sve završeno sa miroljubivih 0:0.

luka kacavenda-turnir gradiska (2)Nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u finale se plasirala U-15 Reprezentacija FSRS slavivši sa 4-2, a junak je bio mladi golman Rudar-Prijedora Luka Kačavenda odbranivši dva penala igračima Lokomotive.

U meću za 3. mjesto pioniri Kozare su sa 2:0 bili bolji od Lokomotive, dok su u finalnoj utakmici pioniri Vojvodine pokazali svoj kvalitet i sa 4:0 savladali U-15 Reprezentacijju FSRS i tako po četvrti put osvojili prvo mjesto na ovom turniru.

Nagrada za fer-plej pripala je Lokomotivi iz Zagreba, najbolji strijelac turnira sa 5 golova je Dobrica Tegeltija (Vojvodina), dok je za najboljeg igrača proglašen njegov saigrač Mihajlo Mešković. Nagrada za najboljeg golmana turnira otišla je u ruke Luke Kačavende, mladog golmana Rudar-Prijedora.

Tekst i foto – FK Kozara Gradiška i Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com