srna-nju akademi-centar sunceCentar za učenje stranih jezika “NJu akademi” iz Prijedora darovao je danas didaktički materijal, školski pribor, higijenska sredstva i slatkiše Centru “Sunce”.

Socijalni radnik u Centru “Sunce” Milica Tatić rekla je da škola nije u obavezi da nabavlja školski pribor za djecu koja pohađaju ovaj centar, ali da su svjesni da roditelji nemaju mogućnosti da to sami nabave.

“Više od 90 odsto porodica naših štićenika izuzetno su socijalno ugrožene i mi godinama na razne načine, donacijama pravnih i fizičkih lica i uz pomoć lokalne zajednice i Centra za socijalni rad, obezbjeđujemo sav školski pribor, sredstva za higijenu, prevoz, slatkiše, izlete, maturske zabave i slično”, rekla je Tatićeva novinarima u Prijedoru.

Centar “Sunce” u ovoj školskoj godini pohađa 112 djece sa poteškoćama u razvoju iz Prijedora, Novog Grada i Kozarske Dubice.

Direktor Centra “Sunce” Slađana Radaković zahvalila je donatorima na poklonima, ističući da je većina štićenika ovog centra u stanju teške socijalne potrebe i da ne može da nabavi školski pribor, a da se taj pribor veoma mnogo troši u nastavi individualnog tipa kakva se u ovom centru provodi.

Predstavnik Centra za učenje stranih jezika “NJu akademi” Prijedor Danijela Dejanović rekla je da svakog semestra polaznici ovog centra organizuju humanitarne akcije, a da su ovaj put pomoć namijenili štićenicima Centra “Sunce”.

“Ovo je naš doprinos unapređenju nastave i zahvaljujemo svim svojim polaznicima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ove akcije. To je ujedno i naš apel svim malim i velikim firmama da se uključe u ovakve akcije”, dodala je Dejanovićeva.

U ovom centru njemački, engleski, italijanski i norveški jezik uči više od 200 polaznika različitih uzrasta.

SRNA