dom zdravljaDom zdravlja Prijedor predstavnicima Svjetske banke predložio je mjere za jačanje komunikacije i saradnje između primarnog i sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite s ciljem obezbjeđenja što jednostavnijeg i lakšeg kretanja pacijenata kroz zdravstveni sistem, saopšteno je iz ove ustanove.

“Cilj sastanka sa menadžmentom Doma zdravlja bio je analiza postojećeg stanja nakon provedene reforme primarne zdravstvene zaštite, kao i prijedloga za reformu sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, naročito u segmentima gdje nivoi zdravstvene zaštite najčešće međusobno sarađuju”, navodi se u saopštenju.

Dom zdravlja Prijedor je među prvim domovima zdravlja u Republici Srpskoj koji je ispunio sve zahtjeve sertifikacionih standarda, a trenutno je u postupku akreditacija timova porodične medicine.

“Pored akreditacije timova porodične medicine, u ovoj godini planiramo i akreditaciju Centra za zaštitu mentalnog zdravlja i Centra za fizikalnu rehabilitaciju u zajednici, kao i sertifikaciju po međunarodnim standardima ISO 9001”, stoji u saopštenju.

Predstavnici Svjetske banke i Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske utvrdili su da je u prijedorskom Domu zdravlja postignut izuzetan napredak u pogledu dostupnosti i kvalitata zdravstvenih usluga i da se provode sve aktivnosti u obezbjeđenju sveobuhvatne, pravovremene i kvalitetne zdravstvene zaštite u liderskoj ustanovi primarnog nivoa u zdravstvu Srpske.

SRNA