brdo-karanovac 1OFK Brdo iz Hambarina je prekinulo uspješnu seriju u prvenstvu Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad u posljednje četiri utakmice (po dvije pobjede i remija) porazom u 25. kolu na svom terenu od ekipe Karanovca rezultatom 1:4(0:2).

Ne može se reći da se izabranici trenera Enesa Fikića nisu trudili, ali čvrsti rival je, zahvaljujući raspoloženom organizatoru igre Bojanu Vasiliću, stvarao polukontre i kontre i došao do trijumfa.

Upravo Vasilić je prvi zaprijetio u 20. minuti kada je iz slobodnog udarca sa oko 35 metara tukao, a golman Jadranko Vidović loptu, koja je išla pod prečku, krajnjim naporem izbacio u korner. Samo četiri minuta kasnije, loptu ubačenu sa lijeve strane Ranko Kojadinović sa druge stative vraća do Siniše Miloševića, koji iz blizine pogađa cilj za 0:1.

brdo-karanovac 2Već u 26. minuti kapiten gostiju Nebojša Anđelić gađa donji desnio ugao Vidovića, koji je siguran. Osujetio je Vidović u 38. minuti i pokušaj Miloševića, a u međuvremenu tri minuta ranije, „buđenje“ domaćina najavio je kapiten Dino Dedić, kada je glavom poslao loptu zamalo preko gola.

U jeku napada OFK Brdo uslijedio je u 43. minuti drugi pogodak rivala, kada se u akciji koju je započeo Milan Ozren po desnoj strani, Milošević poslužio rukom prije nego što je uposlio Anđelića, kome nije teško da zatrese mrežu za 0:2.

Na početku nastavka, poslije 10 minuta igre, novi šok za navijače tima sa stadiona „Vedro polje“. Darko Božić je na desnoj strani pronašao najboljeg aktera meča Miloševića, koji, „zaboravljen“ rutinski postiže svoj drugi gol za 0:3.

U 86. minuti Nikola Tomašević je projurio po desnoj strani i pogodio suprotan donji ugao, da bi konačan rezultat postavio Dedić tro minute kasnije. Prihvatio je loptu napravio korak-dva i sa oko 20 metara poslao je efektno u donji lijevi ugao ne baš zaposlenog Siniše Marčetića, nekadašnjeg čuvara mreže banjalučkog Borca.

OFK Brdo – Karanovac 1:4(0:2)

Stadion Vedro polje Hambarine
Gledalaca: 100
Sudija: Radenko Toplaović (Laktaši) 6
Strijelci: 0:1 Milošević u 24, 0:2 Anđelić u 44,0:3 Milošević u 56, 0:4 Tomašević u 86, 1:4 Dedić u 89.minuti

Žuti karton: Brkić (OFK Brdo)

OFK BRDO
Vidović 6,5, Kazaferović 5,5, Mešić 6,5, Čaušević 5,5 (od 59.minuta Šeipi 5,5), Đurkić 6, Karupović 5,5, Imširović 6 (od 59.minuta Kadirić 6), Muhić 5,5, Brkić 6, Dedić 6,5, Gredelj 6 (od 65.minuta Brdar -)

KARANOVAC
Marčetić -, Jagodić 6,5, Račić 6,5, Vujičić 6, Kojadinović 7, Ozren 6 (od 75.minuta Damjanović -), Božić 7, Vasilić 8 (od 88.minuta Milanović -), Anđelić 7,5 (od 62.minuta Tomašević -), Milošević 8

Igrač utakmice: Siniša Milošević (Karanovac) 8

N. Đerić