ozaloscena porodicaNarodno pozorište Republike Srpske iz Banjaluke sutra će u Prijedoru igrati “Ožalošćenu porodicu” Branislava Nušića u adaptaciji i režiji Nikole Pejakovića, najavljeno je iz Pozorišta Prijedor.

U predstavi koju je Narodno pozorište Republike Srpske premijerno izvelo krajem decembra, igraju Željko Stjepanović, Nikolina Jelisavac, Aleksandar Stojković, Slađana Zrnić, Ljubiša Savanović, Vedrana Mačković Zubović i Marina Pijetlović.

Predstava počinje u 20.00 časova, a cijena ulaznice je 6 KM.

Biće to osmo gostovanje Narodnog pozorišta Republike Srspke u Pozorištu Prijedor u proteklih godinu i po dana od kada je zaživjela saradnja dviju kuća.

Prethodno je pred prijedorskom publikom ansambl ove renomirane kuće igrao predstave “Sa planine i ispod planine”, “Narodni poslanik”, “Žiranti”, “Odumiranje međeda”, “Putujuće pozorište Šopalović”, “Radnička hronika” i “Ženidba i udadba”.

Istovremeno, Pozorište Prijedor je u više navrata igralo svoje predstave u Banjaluci, i to “Hot lajn” , “Lari Tompson”, “Djelidba” i “Kvartet”, a naredno gostovanje zakazano je za subotu, 22. februara, kada će prijedorski ansambl na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske igrati dramu “Ničiji sin” Mate Matišića u režiji Filipa Grinvalda.

SRNA
Foto – Narodno pozorište Republike Srpske