skupstina grada prijedoraOve srijede, 20. maja, sa početkom u 10:00 časova, biće održana 27. sjednica Skupštine grada Prijedora.

Nakon Aktuelnog časa, na Dnevnom redu će se naći Nacrt Statuta Grada Prijedora, Izvještaj o izvršenju budžeta grada Prijedora za period januar – decembar 2014. godine, Informacija o radu i aktivnostima Centra javne bezbjednosti Prijedor u 2014. godini za područje grada Prijedora te Prijedlog Odluke o određivanju matičnih područja u Gradu Prijedoru.

Pažnju javnosti će izazvati i Prijedlog Rješenja o poništenju Rješenja o imenovanju direktora „Galerija ’96“ Prijedor, broj: 01-111-116/14, Prijedlog Rješenja o imenovanju direktora „Galerija ’96“ Prijedor, Prijedlog Rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju stalnih radnih tijela Skupštine grada Prijedora kao i Izvještaj o radu zdravstvenih i socijalnih ustanova na području grada Prijedora u 2014. godini: JU Dom zdravlja Prijedor, JU Gradska apoteka Prijedor, JU Centar za socijalni rad Prijedor i GO Crveni krst Prijedor.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta naćiće se i Izvještaj o radu JU Sportska dvorana „Mladost“ Prijedor za 2014. godinu, Izvještaj o realizaciji Odluke o dopunskim pravima ratnih vojnih invalida, porodica poginulih boraca i umrlih boraca za 2014. godinu, Informacija o realizaciji Programa korištenja prihoda ostvarenih po osnovu vodnih naknada za 2014. godinu i Prijedlog Programa korištenja prihoda ostvarenih po osnovu vodnih naknada za 2015. Godinu.

Na Dnevnom redu se nalaze i Informacija o realizaciji Programa korištenja prihoda ostvarenih po osnovu naknada za korišćenje šuma i šumskog zemljišta u 2014. godini, Prijedlog Programa korištenja prihoda ostvarenih po osnovu naknada za korišćenje šuma i šumskog zemljišta za 2015. godinu, Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti o uspostavljanju pobratimskih odnosa između Grada Irkutska (Ruska Federacija) i Grada Prijedora (Republika Srpska, Bosna i Hercegovina) te Referati iz imovinsko-pravne oblasti.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com