Kao predsjednik GrO SNSD Prijedor i član Predsjedništva SNSD, podržavam odluku SNSD-a da partija izađe na izbore raspisane od strane CIK BiH. Donijeti odluku bilo je teško, ali u ovom momentu ispravno i prihvatljivo za srpski narod, pred koji je bila postavljena samo još jedna zamka.

Bez obzira na sve opstrukcije, SNSD na lokalne izbore izlazi spreman i odlučan, a namjera preuzimanja vlasti u lokalnim zajednicama opoziciji sigurno neće poći za rukom. Nije dovoljna podrška Šmita, njegovog zakona i određenih stranih ambasada, koje će pokušati da instaliraju svoje „satelite“ u određene opštine i gradove u cilju podrške opozicionim kandidatima, jer na izborima presuđuje volja građana, koji su do sada nebrojeno puta imali priliku da vide politiku i cilj opozicije u odbrani Republike Srpske i njene ustavnosti.

Opozicija je po ko zna koji put pokazala pravo lice i da joj ne odgovara srpsko jedinstvo, a trebalo bi bar u ključnim odlukama od interesa za Republiku Srpsku i srpski narod. To pokazuje činjenica da se nisu odazvali sastanku predstavnika srpskih parlamentarnih stranaka, kako bi bio donesen zajednički stav o izlasku na izbore, ali to je već viđen scenario kada su opozicione partije u pitanju. Umjesto da slušaju glas srpskog naroda, oni slušaju strane partnere.

Stav o nepriznavanju Šmita je i dalje jasan, jer neko ko treba da bude visoki predstavnik, trebalo bi i legalno da bude izabran, što u slučaju Šmita nije bila praksa. Međutim, interes građana Republike Srpske je iznad svih principa i nelegalnno nametnutih zakona, koji ovog puta neće imati priliku da izmanipuliše srpski narod.

Predsjednik GrO SNSD Prijedor
Slobodan Javor