Najvidljiviji rezultati rada prijedorske policije u aprilu su akcija suzbijanja prodaje narkotika “Roma”, prijava slučaja privrednog kriminala za kanalizaciju u Tukovima, kojim je gradski budžet oštećen za oko devet miliona KM, kao i dvostruko manje prekršaja javnog reda i mira u odnosu na lani.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica rekao je da je za 11 od 14 lica predatih tužilaštvu u akciji “Roma” prvo određen jednomjesečni pritvor, koji je potom i produžen na dva mjeseca.

On je naveo da je prošlog mjeseca evidentirano 57 krivičnih djela – 23 po nepoznatom izvršiocu ili 40,6 odsto, a ukupna rasvijetljenost iznosi 88 odsto, odnosno 72 odsto po nepoznatom počiniocu.

Načelnik sektora kriminalističke policije Goran Karan je rekao da je pomalo u sjeni akcije “Roma” ostalo otkrivanje slučaja krivotvorenja novca gdje je ova uprava, u koordinaciji sa dobojskom i banjalučkom policijom, utvrdila da su slovenački državljani na šest benzinskih pumpi u kratkom roku u promet stavili falsifikovane novčanice od po 200 evra.

“Lišili smo ih slobode, predati su u nadležnost Tužilaštva BiH, određen im je pritvor i zadokumentovali smo slučaj i putem video-nadzora”, dodao je Karan.

Načelnik sektora policije Zoran Jež rekao je da je u aprilu bilo 25 prekršaja javnog reda i mira ili za 51 odsto manje nego u aprilu prošle godine.

“Evidentirano je 78 saobraćajnih nezgoda, što je za 11 nezgoda ili 12,4 odsto manje u odnosu na uporedni period. Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtnom posljedicom”, dodao je Jež.

On je naglasio da policijski službenici, u saradnji sa inspekcijskim službama, preduzimaju potrebne mjere radi sprečavanja vršenja prekršaja iz oblasti javnog reda i mira u vrijeme održavanja maturskih proslava.

SRNA